FOLLOW US: facebook twitter

Με Ολυμπιακό στο Φάληρο

Ημερομηνία: 22-01-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

stadio-kosmos-gipedo

Ο χρόνος δε  γυρίζει πίσω. Πάει μπροστά. Έτσι οι ομάδες της Basket League, μετά τη διακοπή, αφού έκαναν τις μεταγραφικές κινήσεις τους μπαίνουν στο δεύτερο γύρο. Έτσι, ο Κόροιβος με τον Σμιθ-Ριβέρα να αγωνίζεται για πρώτη φορά επίσημα την Κυριακή πάει στο Φάληρο, όπου αντιμετωπίζει τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

* Όλοι  στην ομάδα της Αμαλιάδας μιλάνε για παιχνίδι προετοιμασίας για τη δύσκολη συνέχεια που ακολουθεί και μάλιστα πρώτο παιχνίδι εδώ με την Κύμη. Ήδη έχουν παίξει δύο φιλικά οι «Μπλε» με Προμηθέα και ο Ντίνος Καλαμπάκος έχει πάρει τα μέτρα του.

*Πάμε τώρα στο παιχνίδι στο Σ.Ε.Φ., όπου θα τεθούν αντιμέτωποι του Ολυμπιακού, οι παίκτες του Κοροίβου. Χωρίς φόβο και πάθος αλλά με καλό παιχνίδι και μυαλό.

*Ρέφερι από το κάτω ράφι (Καλδίρης, Στ. Ταρενίδης, Κάρδαρης). Μάλιστα ο τελευταίος είναι αξιολογημένος στην Α2. Ραντεβού στην Cosmote TV, στις 5μ.μ. της Κυριακής. Στον α΄ γύρο είχαμε 66-88 για τον Ολυμπιακό.

Στην Ερμιόνη με ελπίδες

Γυρίζουν πίσω το χρόνο οι ομάδες της Γ΄ Εθνικής και επιστρέφουν εκεί που θα ξεκινούσαν τα παιχνίδια του με τον καινούριο χρόνο. Έτσι, λίγο πριν κλείσει ο α΄ γύρος, ο ΠΑΟΒ θα ταξιδέψει στη μακρινή Ερμιόνη, όπου θα παίξει αυτή τη φορά στο γήπεδο της πόλης, με την τοπική Ένωση. Οι ομάδες μετά από καλή, ως τώρα, πορεία είναι ισόβαθμες στη δεύτερη θέση, κάτω από την Παναχαϊκή και πάνω από τον Παναρκαδικό.

*Θεωρούμε καλύτερη ομάδα τη «Μπάρτσα». Αυτό άλλωστε λέει και ο συντελεστής τερμάτων. Ηλίας Φωτόπουλος και Στάικος θα βάλουν επί χάρτου τις τακτικές, ώστε να πάρουν τους τρεις βαθμούς της νίκης. Στο γήπεδό της είναι αήττητη η Ερμιονίδα με τέσσερις νίκες και δυο ισοπαλίες (Θήβα, Αιολικός). Άρα, ένας καλός ΠΑΟΒ πάει με πολλές και καλές ελπίδες.

*Οι πράσινοι θέλουμε να πιστεύουμε πως θα έχουν καλή διαιτησία, αφού ο Μακρυπόδης (Αχαΐας) είναι αξιολογημένος στη Β΄ Εθνική και καλός διαιτητής.

Ο άγριος κόσμος της Α΄ τοπικής

Ευελπιστούμε πως θα στρώσει λιγάκι ο καιρός. Έρχονται και οι Αλκυονίδες μέρες. Να βγει ο ήλιος να ζεστάνει τον τόπο, να στεγνώσουν τα γήπεδα που έχουν τα χάλια τους. Οι ομάδες έχουν ταλαιπωρηθεί  και θα μπουν στη μάχη στο χειρότερο πρωτάθλημα όλων των εποχών.

*Φτάσαμε στη 19η αγωνιστική και κατά τα φαινόμενα θα κυριαρχήσει ο άσος. Η «μάχη» δίνεται στην αποφυγή των πλέι-άουτ, όπου αυτή τη στιγμή εμπλέκονται τέσσερις ομάδες (Θύελλα, Χάβαρι, Μαγούλα, Αλφειός). Με κλεισμένη την τετράδα των πλέι-οφ και την Προοδευτική  να ηγείται του ομίλου των αδιάφορων ομάδων. Μάλιστα, η ομάδα της Μανολάδας που έχει προκριθεί στους «4» του Κυπέλλου, μπορεί να παραμείνει εκεί ψηλά.

*Περιμένουμε δύο διπλά από Δόξα και Σαβάλια, ενώ δεν θα είναι έκπληξη να έρθουν κι άλλα, αφού υπάρχουν 3-4 αμφίρροπα παιχνίδια. Ο Ενιπέας, αν η Νίκη είναι κουρασμένη, μπορεί να συνεχίσει τις επιτυχίες. Αφήστε που η ομάδα του Τραγανού μπορεί να αλλάξει γήπεδο (αν βρει π.χ. της Γαστούνης), αφού το δικό της μπορεί να έχει μετατραπεί σε… όργωμα.

Ο κόσμος στο «Μαρακανά»

Άπαιχτος είναι πλέον ο Πανηλειακός. Με δύο μεγάλες νίκες για πρωτάθλημα και Κύπελλο, απέδειξε πως είναι μια ομάδα που δεν παίζεται, όπως ήταν και πέρυσι ο Αστέρας. Και είναι απορίας άξιο πως έχασε στη Μανολάδα. Όσοι όμως είχαν τότε ακολουθήσει την ερυθρόλευκη ομάδα στη Βουπρασία, είδαν και ξέρουν.

*Αύριο συνεχίζει στο «Μαρακανά» η ομάδα. Είναι η 19η αγωνιστική κι έχει εύκολο έργο  απέναντι στον ιστορικό Αίαντα, ο οποίος βρίσκεται στη χειρότερη κατάσταση της ιστορίας του. Δεν μπορεί να γλιτώσει τον υποβιβασμό, καθώς αποχώρησαν οι δύο Αχαιοί (Παπαστεργίου και Κώστας). Στον α΄ γύρο, σε ένα παιχνίδι διαφήμιση του ποδοσφαίρου, η ομάδα του Σπύρου Αντωνόπουλου, είχε συντρίψει τον Αίαντα (5-0).

*Δεν ξέρουμε ποιες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν. Όμως όποιες κι αν είναι, οι φίλαθλοι του Πύργου, μαζί κι όλοι οι οργανωμένοι θα πρέπει να κατέβουν στο γήπεδο, ώστε να χειροκροτήσουν τους παίκτες για όσα ως τώρα έχουν κατορθώσει!

Άπραγος ο Αστέρας

Σε απραξία βρίσκεται ο Αστέρας εδώ και καιρό. Δεν έπαιξε στις 8/1 , όπως κι όλες οι άλλες ομάδες. Αναβλήθηκε ο αγώνας στις 15/1 με τη Θήβα. Δεν αγωνίζεται βάση προγράμματος αύριο. Έπαιξε για το Κύπελλο στις 11 του Γενάρη με Αχαϊκή. Θα παίξει την ερχόμενη Τετάρτη το παιχνίδι στη Θήβα. Δεν έπαιξε ούτε το φιλικό με Τσικλητήρα. Σε απραξία με προβληματικές προπονήσεις, λόγω καιρού.

Π.Κ.Τ.

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος