FOLLOW US: facebook twitter

Με καλοκαιρία και πολύ κόσμο η παρέλαση στον Πύργο

Ημερομηνία: 27-03-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

parelasi-pyrgos-6

Σε ήρεμο γιορτινό κλίμα ξανά μετά από καιρό η παρέλαση στον Πύργο

Ήταν μια καλή παρέλαση

Με καλοκαιρία, πολύ κόσμο και παρόντος του εκπροσώπου της Κυβέρνησης υφυπουργού Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη, πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.Η μαθητιώσσα νεολαία, παιδάκια των ιδιωτικών παιδικών σταθμών, λαογραφικοί σύλλογοι, οι πρόσκοποι, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και πεζοπόρα τμήματα του Στρατού και της Πολεμικής Αεροπορίας, παρέλασαν με καμάρι και καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό.

Νωρίτερα το πρωί τελέστηκε η επίσημη δοξολογία στον Ι.Ν. Αγ. Αθανασίου χοροστατούντως του Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων και κατάθεση στεφάνων. Στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο ο δήμαρχος Πύργου κ. Λιατσής παρέθεσε μίνι δεξίωση για μικρό χρονικό διάστημα και στη συνέχεια οι επίσημοι μετέβησαν στο χώρο της παρέλασης, χωρίς καθυστερήσεις. Ο κ. Μπαξεβανάκης χειροκρότησε όλα τα τμήματα που παρέλασαν και κυρίως τους μαθητές. Ιδιαίτερα θερμό ήταν το χειροκρότημά του, όταν παρέλασαν μπροστά του οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Πύργου, στο οποίο υπηρετούσε ως εκπαιδευτικός έως την εκλογή του ως βουλευτής.

Η παρέλαση ολοκληρώθηκε χωρίς παρατράγουδα με τους γονείς να χειροκροτούν τα παιδιά τους, αλλά και τους στρατιώτες.

Μοναδική παραφωνία, η έλλειψη διαγράμμισης από την πλευρά του δήμο Πύργου και το στήσιμο των εξεδρών για τους επίσημους και τους διευθυντές των σχολείων. Μάλιστα γονείς, επέλεξαν να χαράξουν μόνοι τους γραμμές στην άσφαλτο με τη χρήση χαρτοταινιών.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος