FOLLOW US: facebook twitter

Με επιτυχία το 35ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας στην Πάτρα παρουσία του Ηλείου υφυπουργού Παιδείας Δ. Μπαξεβανάκη

Ημερομηνία: 29-11-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Έκτακτο, Νέα

mpaxevanakis-patra2

Οι φροντιστές αναπόσπαστο τμήμα της εκπαίδευσης

Και πρωτοβουλία για να αυξηθεί ο αριθμός δοτών μυελού των οστών

Παρουσία του υφυπουργού Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη στην πρώτη του επίσημη εμφάνιση ως υφυπουργού, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Νοεμβρίου με ιδιαίτερη επιτυχία το 35ο συνέδριο της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας (ΟΕΦΕ), που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Πάτρα, σε συνεργασία με τον σύλλογο Εκπαιδευτικών Φροντιστών ΝΔ Ελλάδας.

Εκατοντάδες εκπαιδευτικοί, φροντιστές και φοιτητές παρακολούθησαν τόσο το συνέδριο όσο και το 5ο σεμινάριο διδακτικής που οργανώθηκε το Σάββατο 26 Νοεμβρίου. Κατά τη διάρκεια των εργασιών του 35ου συνεδρίου αναδείχθηκε ο κοινωνικός ρόλος των φροντιστών, που έστειλαν το μήνυμα του εθελοντισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης στον πάσχοντα συνάνθρωπο.

Ο Ηλείος υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης  στον σύντομο χαιρετισμό του στάθηκε στην ανάγκη της συνεργασίας με τα στελέχη της ιδιωτικής εκπαίδευσης που , όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της παιδείας στην χώρα μας και ζήτησε την συνεργασία τους , ούτως ώστε να επιλυθούν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος.

Το πρώτο μέρος του συνεδρίου κάλυψε η πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών φροντιστών για να αυξηθεί ο αριθμός των δωρητών μυελού των οστών ( μια ιδέα του πατρινού φροντιστή Μηνά Ταβαντζή). Τόσο ο καθηγητής Παθολογίας-Νεφρολογίας και Πρόεδρος της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών Δημήτρης Γούμενος, όσο και ο Αιματολόγος και Διευθυντής του αιματολογικού τμήματος του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» Παναγιώτης Ζήκος, όπως επίσης και ο καθηγητής Παθολογίας-Διευθυντής της Μονάδας Μεταμοσχεύσεων του μυελού των οστών του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Πατρών και του ΚΕΔΜΟΠ Αλέξανδρος Σπυριδωνίδης, στις εμπεριστατωμένες ομιλίες τους ανέλυσαν, στο πολυπληθές ακροατήριο, τις απλές διαδικασίες δωρεάς μυελού των οστών.

mpaxevanakis-patra3

Πρωτοβουλία για δωρεά μυελού των οστών

«Ζω , ζω χάρη σε σένα», ανέφερε μια ασθενής στον άγνωστο δωρητή σε ένα γράμμα που διάβασε ο καθηγητής Αλέξανδρος Σπυριδωνίδης και συγκίνησε τους παρευρισκόμενους. Παράλληλα υπογράφηκε σύμφωνο συνεργασίας του ΚΕΔΜΟΠ και της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Φροντιστών. Προκειμένου σε όλα τα φροντιστήρια της χώρας να υπάρξει ενημέρωση των μαθητών, ώστε να γίνουν δωρητές μυελού των οστών, όπως σημείωσε στην ομιλία του ο συντονιστής του συνεδρίου Γιώργος Γκρος, αναφερόμενος στην κοινωνική προσφορά των φροντιστών. Στην συνέχεια ο ομότιμος καθηγητής και τέως πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Σταμάτης Αλαχιώτης πραγματοποιώντας την κεντρική ομιλία ανέλυσε το θέμα «Βιοπαιδαγωγισμός- Μια νέα θεωρία μάθησης στην πράξη».

Εξάλλου τις εργασίες του συνεδρίου χαιρέτησαν τόσο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομου, όσο και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου.

mpaxevanakis-patra1

Πηγή: tempo24.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος