FOLLOW US: facebook twitter

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή χθες το πρόγραμμα δωρεάν προληπτικού ελέγχου

Ημερομηνία: 16-12-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

olena-test-pap

Τεστ ΠΑΠ στην Τ.Κ Ωλένης

Με επιτυχία υλοποιήθηκε χθες το πρωί, στο Κοινοτικό Ιατρείο της Τ.Κ. Ωλένης, το πρόγραμμα δωρεάν προληπτικού γυναικολογικού ελέγχου (Τεστ ΠΑΠ), που πραγματοποίησε το Δίκτυο Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών Υγείας Μαιών του Ν .Ηλείας Κ.Υ. Γαστούνης.

Η πρωτοβουλία ανήκει στον πρόεδρο του χωριού κ. Λύσανδρο Παπαδόπουλο και της κ.Φωτεινής Κοντομάρη οι οποίοι ήρθαν σε επαφή με το Δίκτυο Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών Υγείας μαιών Νομού Ηλείας του Κέντρου Κ.Υ. Γαστούνης .Την οργάνωση ανέλαβε για τον Πολιτιστικό Λαογραφικό σύλλογο ‘’η Ωλένη’’ η πρόεδρος κα. Αγγελική Δημητρακάκη και για τον σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Ωλένης η πρόεδρος κα. Αγγελική Κακαλή, ενώ την φροντίδα της καθαριότητας του χώρου είχε η κα. Γεωργία Κων/νου Δημητροπούλου.

Οι μαίες του Δικτύου κα Αρετή Τσερεμέ και κα Σοφία Γκάμαρη ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα τους και προχώρησαν σε λήψεις τεστ ΠΑΠ από γυναίκες του χωριού. Η προσέλευση ήταν πολύ ικανοποιητική. Η παράδοση των αποτελεσμάτων θα γίνει σε περίπου ενάμισι μήνα , σε εκδήλωση που θα διοργανώσει ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος ‘’η Ωλένη΄΄ και θα γίνει ενημέρωση για τα οφέλη και την αναγκαιότητα του τακτικού ελέγχου μέσω του τεστ ΠΑΠ. (για τον καρκίνο τραχήλου μήτρας).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος