FOLLOW US: facebook twitter

Μετακίνηση των παιδιών με ασφάλεια στην πόλη: Καμπάνια διάδοσης καλών πρακτικών οδήγησης

Ημερομηνία: 19-10-2017 | Συντάκτης:

Πρωτοβουλία να οργανώσει καμπάνια διάδοσης των καλών πρακτικών οδήγησης και συμπεριφοράς στους οδηγούς της πόλης, αναλαμβάνει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Πύργου κ. Δημήτριος Μεσσαλάς, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου.

Αφορμή για την πρωτοβουλία αποτέλεσαν τα πολλαπλά παράπονα και καταγγελίες,  για συμβάντα κακής οδηγικής συμπεριφοράς, έξω από τα σχολεία, κατά τις ώρες άφιξης και αναχώρησης των μαθητών, συμβάντα που μετά βίας καταφέρνουν να αποτρέψουν ακόμα και οι σχολικοί τροχονόμοι.

«Δέκτες παραπόνων γίναμε ακόμα και από Λύκεια της πόλης μας, όπου ακόμα και τα πολύ μεγάλα παιδιά, αντιμετωπίζουν προβλήματα κατά τη μετακίνησή τους, λόγω των υψηλών ταχυτήτων που αναπτύσσουν οι οδηγοί ακόμα και στις διαβάσεις πεζών» τόνισε ο κ. Μεσσαλάς και συνέχισε «Θεωρούμε ότι οι εκπαιδευτικοί, που έως τώρα εκπαιδεύουν τους μαθητές τους στην κυκλοφοριακή αγωγή, πρέπει να προσδώσουν το χαρακτήρα της εξωστρέφειας  στο έργο τους, ανοίγοντας ένα παράθυρο προς την τοπική κοινωνία.

Μαθητές και ενήλικες θα γίνουν έτσι κοινωνοί του ίδιου μηνύματος ασφαλούς οδήγησης και ασφαλούς μετακίνησης. Τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, θα πρέπει να πλαισιώσει μια ομάδα που θα αποτελείται από την Τροχαία Πύργου, τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, είτε μέσω των προϊσταμένων τους, είτε μέσω των υπεύθυνων σχολικών δραστηριοτήτων, τους  συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, εκπροσώπους των ΑΜΕΑ – ακραίων θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων, τους επαγγελματίες – οδηγούς και των χειριστές μηχανημάτων έργου, τις μεταφορικές  εταιρίες, τα σωματεία ΤΑΧΙ, τις επιχειρήσεις ταχυμεταφορών, το ΚΤΕΛ, τα τουριστικά πρακτορεία, τις σχολές οδήγησης, τις ποδηλατικές οργανώσεις της πόλης, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και του κάμερα ΖΙΖΑΝΙΟ, για πιθανή δραματοποίηση  του βασικού μηνύματος και προβολή την ημέρα πραγματοποίησης της καμπάνιας, κλπ.

Η μετακίνηση των παιδιών με ασφάλεια στην πόλη είναι θέμα πολλών και όχι μιας υπηρεσίας, είναι θέμα αντίληψης και συνείδησης όχι νόμου και καταστολής. Για την υλοποίηση του προγράμματος έχουμε ανάγκη διευρυμένης συμμετοχής, για να διαδοθεί το μήνυμα ευρύτερα» σημείωσε ο κ. Μεσσαλάς.

Στην αρχική φάση της καμπάνιας, προετοιμάζεται η ομάδα που θα οργανώσει όλο το εγχείρημα. Για το λόγο αυτό η υπηρεσία στο mail των Σχολικών Επιτροπών (paideias@1489.syzefxis.gov.gr), θα είναι σε θέση να λαμβάνει, έως τη Δευτέρα 30-10-2017, την εκδήλωση ενδιαφέροντος φορέων που μπορούν να συντελέσουν στην άμεση διάδοση του μηνύματος της καμπάνιας. Στο mail θα πρέπει να αναγράφεται το όνομα το τηλέφωνο και το mail του κάθε ενδιαφερομένου, καθώς και αν  εκπροσωπεί κάποιον φορέα.  Όταν συγκεντρωθούν όλες οι συμμετοχές, η  υπηρεσία θα επικοινωνήσει άμεσα με τον κάθε ενδιαφερόμενο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος