FOLLOW US: facebook twitter

Μετά το επεισόδιο με την Αθήνα, η Μόσχα ρίχνει τους τόνους με «επίθεση φιλίας»

Ημερομηνία: 12-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Μετά την ένταση που προέκυψε, χθες, στις σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας αναφορικά με την υπόθεση της απέλασης των δύο Ρώσων διπλωματών για «παράνομες ενέργειες κατά της εθνικής ασφάλειας», η Μόσχα ρίχνει τους τόνους.

Πιο συγκεκριμένα η ρωσική πλευρά διαμηνύει ότι επιθυμεί να γίνουν κανονικά οι επισκέψεις Λαβρόφ στην Αθήνα το φθινόπωρο και Τσίπρα στη Μόσχα στα τέλη του 2018.

Τo αναλυτικό τηλεγράφημα του Interfax αναφέρει:

ΜΟΣΧΑ. 11 Ιουλίου (Interfax) – Η Ρωσία είναι αποφασισμένη να αναπτύξει φιλικές σχέσεις με την Ελλάδα και προετοιμάζεται για την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στη χώρα αυτή, όπως δήλωσε η Ρώσικη πρεσβεία.

«Με βάση τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στη χώρα μας στις 13 Ιουνίου, ετοιμάζουμε την παρουσία του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ εδώ.

Ο υπουργός μας έχει λάβει πρόσκληση. Και στη συνέχεια, θέτουμε τα θεμέλια για την προετοιμασία της επίσκεψης του πρωθυπουργού της Ελλάδας στη χώρα μας. Εκείνος επίσης έχει λάβει πρόσκληση από τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους», δήλωσε εκπρόσωπος της πρεσβείας.

Εκδηλώσεις που σηματοδοτούν την 25η επέτειο από την υπογραφή συνθήκης φιλίας και συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας πραγματοποιήθηκαν πριν από λίγο καιρό, είπε επίσης και πρόσθεσε:

«Ετοιμάζουμε επίσης εκδηλώσεις για την 190η επέτειο από την καθιέρωση διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των χωρών μας, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο».

Πηγή: tvxs.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος