FOLLOW US: facebook twitter

«Μελωδικό έναυσμα»-άγγιγμα ψυχής…: Υπέροχη βραδιά από το Δημοτικό Ωδείο Αμαλιάδας στον Πολυχώρο

Ημερομηνία: 04-07-2018 | Συντάκτης:

Μια νοσταλγική μελωδική βραδιά με εξαιρετικές ερμηνείες ελληνικών και ξένων τραγουδιών, αλλά και κομμάτια σύγχρονα και κλασικά με πιάνο και κλασική κιθάρα από τους σπουδαστές του, διοργάνωσε το Δημοτικό Ωδείο Αμαλιάδας, στην πρώτη του συναυλία στο νέο αμφιθέατρο του Πολυχώρου Πολιτιστικών δραστηριοτήτων της Αμαλιάδας, υπό την αιγίδα του δήμου Ήλιδας και του ΝΠΔΕ «Ο ΗΛΕΙΟΣ».

Μια βραδιά που χαρακτηρίστηκε ως συναυλία- σταθμός στην μακρόχρονη ιστορία του Δημοτικού Ωδείου της Αμαλιάδας που σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα σε έναν νέο υπέροχο και υψηλής αισθητικής χώρο, στον οποίο θα χτυπά πλέον η καρδιά του πολιτισμού της πόλης. Τίτλος της μουσικής βραδιά «Μελωδικό Έναυσμα» που πραγματικά κατέπληξε το κοινό και σπουδαστές και καθηγητές χειροκροτήθηκαν για τις επιδόσεις και την παρουσίασή τους.

Το κοινό καλωσόρισε ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος με ευμενή σχόλια για το Δημοτικό Ωδείο Αμαλιάδας αλλά και τον νέο Πολυχώρο Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων που παραδίδεται πλέον στο κοινό, με στόχο να φιλοξενεί σπουδαία πολιτιστικά γεγονότα. Το πρόγραμμα της συναυλίας άνοιξαν οι σπουδαστές πιάνου παίζοντας μελωδικά κομμάτια στο πιάνο,  ο Δημήτρης Μπουκουβάλας η Ραφαέλλα Βυθούλκα, ο Ηρακλής Κοκόσης και η Χαρά Γκρίλα  και ακολούθησε η κατηγορία του μοντέρνου τραγουδιού με τους σπουδαστές Λαμπρινή Ασημακοπούλου, Βασιλική Βυθούλκα, Βασίλης Κοκόσης, Αριστοτέλης Κολοβός που ερμήνευσαν εξαιρετικά τραγούδια με την θεσπέσια φωνή τους. Σειρά είχαν οι καθηγητές τους, η Καθηγήτρια Μονωδίας Βασιλική Κεφάλα που τραγούδησε υπέροχα το «Πόσο λυπάμαι» και το «Νύχτα Μαγικιά» και ο καθηγητής Κλασικής κιθάρας του Δημοτικού Ωδείο Αμαλιάδας Γιώργος Καφεντζής που έπαιξε κλασικά κομμάτια.

Την οργάνωση και επιμέλεια της εκδήλωσης είχε ο Δ/ντής του Ωδείου κ. Χρήστος Κανελλόπουλος ενώ συντελεστές της βραδιάς ήταν ακόμα οι καθηγητές του Ωδείου Γιώργος Καφεντζής, Βασιλική Κεφάλα, Γιάννης Μαχαίρας, Νόρα Χάρδα και ο συνεργάτης του δημάρχου Ήλιδας δημοσιογράφος Κώστας Κριετσιώτης. Την παρουσίαση της βραδιάς είχε αναλάβει η Ευδοκία Ρουμανιά.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος απένειμε τιμητικό έπαινο, στον καθηγητή κλασικής κιθάρας Γιώργο Καφεντζή ο οποίος απέσπασε το Α΄βραβείο στο 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας «Λίζα Ζώη – Ευάγγελος Ασημακόπουλος» που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος