FOLLOW US: facebook twitter

Μελωδικό άγγιγμα ψυχής…: Υπέροχη η 3η Μαθητική Χορωδιακή Συνάντηση Ηλείας

Ημερομηνία: 14-05-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

Μια μαγική πραγματικά βραδιά, από μελωδικές φωνές παιδιών που χάϊδεψαν τα αυτιά μας και άγγιξαν τις καρδιές μας, παρουσίασαν το βράδυ της Παρασκευής στον κατάμεστο χώρο εκδηλώσεων του 1ου Γυμνασίου  Πύργου, οι χορωδίες 7 σχολείων που συμμετείχαν στην 3η Μαθητική Χορωδιακή Συνάντηση με θέμα «Αναζητώντας… μελωδικά μονοπάτια». Η χορωδιακή αυτή εκδήλωση  που τελούσε υπό την αιγίδα των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Δυτικής Ελλάδας  και Ηλείας και διοργανώθηκε με την επιμέλεια της σχολικής συμβούλου  Μουσικής Αγωγής ΠΔΕ Κωστούλας- Σακκά Κυρίτση. Η φετινή συνάντηση είχε σαν στόχο την ενίσχυση του Χαμόγελου του Παιδιού» με συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης.

Πρωταγωνιστές της μουσικής αυτής βραδιάς ήταν οι μαθητές, με αγαπημένα κομμάτια ελλήνων και ξένων συνθετών καθώς και παραδοσιακά τραγούδια και  συμμετείχαν 7 σχολεία με τις χορωδίες τους, πέντε από την Ηλεία, ένα από την Αχαϊα και ένα από την Αιτ/νία που μάγεψαν με τις μελωδικές φωνές τους το κοινό. Συγκεριμένα συμμετείχαν:

1. To Νηπιαγωγείο Αλφειούσας, με υπεύθυνη Νηπιαγωγό την Μελπομένη Παπουτσή και το πολιτιστικό πρόγραμμα με θέμα τον καραγκιόζη. Τα παιδιά τραγούδησαν παραδοσιακά τραγούδια από την Πελοπόννησο και την Μυτιλήνη και την χορωδία συνόδεψε με φλογέρα & κλαρίνο ο μαθητής Ηρακλής Νταβέλλης

2. Το Δημοτικό Σχολείο Καλλίκωμου με υπεύθυνη την μουσικό Σοφία Παναγοπούλου που τα συνόδευσε στο πιάνο, ερμήνευσαν τραγούδια Θεοδωράκη, Χατζιδάκη και Ν. Μαυρουδή.

3. Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ζαχάρως με υπεύθυνη επίσης την μουσικό Σοφία Παναγοπούλου που τα συνόδευσε στο πιάνο, είπαν τραγούδια των Σπύρου Λάμπρου, Φοίβου, Σαββόπουλου και ένα ξένο τραγούδι από το Κονγκό.

4. Το 3ο Γυμνάσιο Πύργου με υπεύθυνη τη μουσικό Αικατερίνη Σταματοπούλου που τα συνόδευσε στο πιάνο, τραγούδησαν Σεφέρη- Θεοδωράκη, Χατζιδάκη, Ελύτη- Λάγιο και ένα παραδοσιακό της Κων/πολης.

5. Το 4ο Γυμνάσιο Πύργου με υπεύθυνη τη μουσικό Μαρία Κορομηλά που τα συνόδευσε στο πιάνο, ερμήνευσαν τρία τραγούδια, ένα παραδοσιακό από την Κων/πολή, «το Μηδέν» των Λαζόπουλου- Κραουνάκη και το «γέρο νέγρο Τζιμ» των Λ. Παπαδόπουλου Μ. Λοϊζου.

Προσκεκλημένα ήταν δυο σχολεία από την Αχαία και την Αιτ/νία. Η πολυβραβευμένη μαθητική χορωδία από το  1ο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Αχαΐας με τον μουσικό του Σπύρο Πέππα, που έχουν δώσει πολλές συναυλίες  και στην Ευρώπη αποσπώντας πρώτα βραβεία, τον Μάρτιο μάλιστα τραγούδησαν στο Βατικανό το «Αι γενεαί πάσαι» προκαλώντας ρίγη συγκίνησης, η οποία οφείλουμε να πούμε ότι ήταν απλά… εκπληκτική! Υπέροχες φωνές από τα παιδιά που τραγούδησαν ακόμα και σόλο κάποια από αυτά, όπως το Εντερλέζι το Besame Mucho, μαγεύοντας το κοινό.

Επίσης εξαιρετική ήταν η εμφάνιση από το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου με την χορωδία ΑΛΘΑΙΑ, με υπεύθυνη την μουσικό Άννα Πανοπούλου και στο πιάνο η καθηγήτρια μουσικής Βικτώρια Χατζηκουμή που έχει συμμετάσχει σε διαγωνισμούς εντός και εκτός Ελλάδας αποσπώντας πρώτα βραβεία και διακρίσεις.

Η υπέροχη αυτή μουσική βραδιά, έκλεισε με όλες τις χορωδίες επί σκηνής που τραγούδησαν «Να μας έχει ο Θεός καλά πάντα ν’ ανταμώνουμε……..»

Η υπεύθυνη της διοργάνωσης Κωστούλα- Σακκά Κυρίτση, ευχαρίστησε θερμά όλους τους συμμετέχοντες μαθητές και εκπαιδευτικούς,

το Διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Πύργου κ. Γ.  Μπίρμπα για τη φιλοξενία και άψογη συνεργασία μας,τη Διευθύντρια του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου κ.Ε.  Κουνέλη για τη παραχώρηση της clavinova και τον τεχνικό ήχου κ. Γιάννη Αποστολόπουλο.

Η υπεύθυνη της διοργάνωσης Κωστούλα-Σακκά Κυρίτση

 

Επίσης τη Μαρίσια Κυρίτση για τη δημιουργία πρόσκλησης ,αφίσας και αναμνηστικών διπλωμάτων που έλαβαν οι μαθητές/τριες και την  καθηγήτρια Κατερίνα Νικολουτσοπούλου για τη δημιουργία του ppt.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος