FOLLOW US: facebook twitter

Μεγάλη Διεθνής Έκθεση Τεχνών στην Αρχαία Ολυμπία: Η Ολυμπία ζώνη αγάπης και φιλίας μεταξύ των λαών

Ημερομηνία: 17-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Πολιτισμός

Τ0 Σάββατο το βράδυ όλοι οι συμμετέχοντες εικαστικοί σε πομπή με την ζώνη ειρήνης στην Ολυμπία

Πυρετώδεις είναι πλέον οι προετοιμασίες στην Αρχαία Ολυμπία για την μεγάλη Ομαδική Διεθνή Έκθεση Εικαστικών και όλες τις παράλληλες εκδηλώσεις που θα την συνοδεύσουν και που γίνονται στο πλαίσιο της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Πιεονγκτσάνγκ 2018 της Κορέας καθώς η Φλόγα θα ανάψει στις 24 Οκτώβρη.

Η εικαστική έκθεση στην οποία συμμετέχουν 70 και πλέον  καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο, με έργα που δημιούργησαν αποκλειστικά για την Έκθεση της Αρχαίας Ολυμπίας αναμένεται να συγκεντρώσει πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας από την Παγκόσμια κοινότητα, καθώς πολλά ξένα κανάλια πέραν των Κορεάτικων θα βρίσκονται στην περιοχή για την Αφή. Πρόκειται για ένα κορυφαίο εικαστικό γεγονός για την Ολυμπία και την Ηλεία και τα εγκαίνια θα γίνουν την προσεχή Κυριακή 22 Οκτωβρίου, στις 7 το απόγευμα, στο δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας, με έναν σπουδαίο Ιρανό μουσικό να ερμηνεύει ένα πολύ ξεχωριστό τραγούδι για τα παιδιά και την ειρήνη.

Η έκθεση είναι η υλοποίηση της ιδέας της ζωγράφου Γεωργίας Καραχάλιου από την Ολυμπία, σε μια συνεργασία του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και του Οργανισμού ‘‘Ενωση Τεχνών Ελλάδος

 

Η έκθεση είναι η υλοποίηση της ιδέας της ζωγράφου Γεωργίας Καραχάλιου από την Ολυμπία, σε μια εξαιρετική συνεργασία του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και του Οργανισμού ‘‘Ενωση Τεχνών Ελλάδος.  Οι συμμετέχοντες Έλληνες μα και ξένοι καλλιτέχνες και περιηγητές θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην σύγχρονη και Ιστορική Αρχαία Ολυμπία, να μοιραστούν ιδέες, τέχνη, γνώσεις, το κάλλος και την συγκίνηση της τελετής για της Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας ώστε φεύγοντας να κρατήσουν στην καρδιά τους την ουσία της: Δημιουργικότητα, Ειρηνικότητα, Φιλικότητα, Πολιτισμό στο ανώτατο ανθρώπινο επίπεδο.

Η πομπή με την «Ζώνη αγάπης και φιλίας»

Στο εξαιρετικό πρόγραμμα που σχεδιάστηκε, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Ολυμπία και στην ευρύτερη περιοχή, η « Ζώνη Αγάπης και Φιλίας μεταξύ των Λαών», επίτευγμα του συν- ιδρυτικού μέλους της Ένωσης Τεχνών Ελλάδος, ζωγράφου & διοργανώτριας Festival, κ. Μαρίας Λουμπουρδή. Η εκδήλωση θα γίνει την παραμονή των εγκαινίων της έκθεσης, το Σάββατο το απόγευμα στις 6, όπου την Ζώνη Αγάπης και φιλίας θα κρατούν οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες και θα ξεκινήσει μια πομπή από την είσοδο της Ολυμπίας έως το δημαρχείο. Η «Ζώνη της Ειρήνης», με τη λήξη της έκθεσης της Αρχαίας Ολυμπίας θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο , σήμερα το μήκος της ξεπερνά τα 40 μέτρα,  τα οποία θα εκτεθούν την επόμενη ομαδική έκθεση που θα οργανωθεί από την Ένωση Τεχνών Ελλάδας.

Το μουσικό πρόγραμμα της εκδήλωσης  

Μετά τα εγκαίνια της έκθεσης την Κυριακή το απόγευμα, θα ακολουθήσει ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα κυρίαρχης παρουσίας του συν-ιδρυτικού επίσης μέλους της ‘Ενωσης Τεχνών Ελλάδος, Ερμηνεύτριας-Συνθέτου & Μουσικής Επιμελήτριας Festival, κ. Λένας Σερδαρίδου με τους συνεργάτες της από την Greek Art Union.

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας η Λένα Σερδαρίδου θα ερμηνεύσει αποκλειστικά δικά της τραγούδια – συνθέσεις. Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας θα παρουσιαστεί σε παγκόσμια επίσημα πρώτη το Soundtrack για την Ολυμπιακή Φλόγα (Soundtrack for the Olympic Flame). Ούτε ένας, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά έξι καταξιωμένοι και αγαπημένοι συνθέτες της Ένωσης Τεχνών Ελλάδος – Τμήμα Μουσικής, ενώνουν μ’ έναν μοναδικό τρόπο τις μουσικές τους, τις οποίες αφιερώνουν στην Ολυμπιακή Φλόγα.  Οι Δημήτρης Λέκκας, Αρετή Κοκκίνου, Μάρθα Μεναχέμ, Θάνος Μπένος, Φίλιππος Περιστέρης και Λένα Σερδαρίδου καταθέτουν ψύχη μέσα από τις μουσικές τους στο Φως της Ολυμπιακής Φλόγας.

Στο τρίτο μέρος της συναυλίας, η Λένα Σερδαρίδου και ο Θάνος Μπένος, Μαέστρος και στην Εθνική Ορχήστρα Ένωσης Τεχνών Ελλάδος, στο πιάνο θα ερμηνεύσουν κορυφαίους Έλληνες συνθέτες, όπως Μάνο Χατζιδάκι κ.α. Την εκδήλωση συνοδεύει το βιβλίο της Μαρίας Αγιαννίδου “Απόσταγμα είναι οι στιγμές μου”

Ο κύκλος της έκθεσης εικαστικών θα κλείσει με αποχαιρετιστήριο πάρτι προς τιμήν όλων των καλλιτεχνών στις 25 Οκτωβρίου στο Touris club.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος