FOLLOW US: facebook twitter

Μαριχουάνα stop, αλλά πως…

Ημερομηνία: 12-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πέρυσι το καλοκαίρι μας έκαψαν οι χασισοκαλλιεργητές, λέει η είδηση, ενισχύοντας περαιτέρω την βασική θεωρία για τα αίτια των καταστροφικών πυρκαγιών του 2017. Φαίνεται λοιπόν ότι στην προσπάθειά τους να καταστρέψουν τα ενοχοποιητικά στοιχεία, τα καλόπαιδα δεν διστάζουν να κάψουν τα πάντα, αδιαφορώντας προφανώς τόσο για το περιβάλλον όσο και για την δημόσια υγεία.

Ειρωνικό, δεν είναι; Αν όντως έτσι είναι τα πράγματα, το χασίσι καταλήγει να έρχεται δεύτερο ως κοινωνικό ζήτημα σε σχέση με τις φωτιές και την ζημιά που προκαλούν στο κοινωνικό σύνολο. Κι αυτό συμβαίνει γιατί όποιος περνάει την ζωή του στρίβοντας τσιγαριλίκια βλάπτει μόνο τον εαυτό του, σε αντίθεση με μία μεγάλη φωτιά, τις συνέπειες της οποίας τις υφιστάμεθα όλοι μας.

Σε κάθε περίπτωση, οι καθ’ ύλην αρμόδιοι έχουν επισημάνει ότι όσες φορές πέταξε το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. πάνω από συγκεκριμένες περιοχές σε αναζήτηση χασισοφυτειών, αμέσως μετά ξέσπασαν φωτιές. Εμ βέβαια. Δεν τους αφήνουν να ολοκληρώσουν το θεάρεστο έργο τους, προχωρώντας στη συγκομιδή και την πώληση του προϊόντος και καίνε το σύμπαν.

Πέρα από τ’ αστεία, πρέπει να δούμε τι θα γίνει, γιατί είναι αυτονόητο ότι αν επαναληφθεί αυτό που έγινε την προηγούμενη χρονιά, ο νομός έχει τελειώσει για τα επόμενα χρόνια. Ιδιαίτερα δε στην απευκταία περίπτωση που καούν για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι οι ίδιες περιοχές, τότε όλοι καταλαβαίνουμε ποιο θα είναι το μακροχρόνιο αποτέλεσμα.

Κατά συνέπεια, εννοείται πως πολύ καλά κάνει η αστυνομία και τους κυνηγάει, με την διαφορά ότι εδώ έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία εξαιρετικά επικίνδυνη πρακτική, η οποία θα πρέπει να εκτιμηθεί δεόντως και με βάση αυτήν την εκτίμηση να σχεδιαστούν οι επόμενες κινήσεις της. Σε τελική ανάλυση ας τους πιάσουν «οφ σίζον» ή αν δεν μπορούν –η παράνομη καλλιέργεια κάνναβης στην Ηλεία δεν είναι καινούργια ιστορία και ο νοών νοείτο–, ας μην στέλνουν ελικόπτερο και τους βάζουν ιδέες. Πείτε με υπερβολικό, αλλά προσωπικά προτιμώ να λαμπαδιάζει το «μέσα» των χασικλήδων παρά τα δάση της Ηλείας και τα χωράφια των ανθρώπων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος