FOLLOW US: facebook twitter

Μαζικότερη συμμετοχή κόντρα στους πλειστηριασμούς

Ημερομηνία: 14-12-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα

Συνάντηση των μελών του κινήματος και πολιτών χθες βράδυ στο Εργατικό Κέντρο Πύργου

Με μεγαλύτερη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα ακόμα μια συνάντηση του Συντονιστικού κατά των πλειστηριασμών στην Ηλεία. Μετά την Αμαλιάδα συνάντηση έγινε και στον Πύργο, ανάμεσα στα μέλη του κινήματος και πολίτες που ενδιαφέρονται για το θέμα που απασχολεί πλέον όλο και περισσότερους. Στο Εργατικό Κέντρο Πύργου τέθηκαν αρκετά θέματα προς συζήτηση και τα μέλη του συντονιστικού τοποθετήθηκαν επ’ αυτών.

Το μέλος του συντονιστικού Γιώργος Δούνιας τόνισε πως «… η παρούσα κυβέρνηση παρότι εκλέχθηκε με σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», προχωρά στο ξεπούλημα όχι μόνο της δημόσιας περιουσίας έναντι πινακίου φακής αλλά ανοίγει και τον δρόμο για την κατάσχεση ακόμα και των πρώτων κατοικιών για οφειλές, άνω των 500 ευρώ για χρέη προς τις Δ.Ο.Υ. και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Έτι ότι είχε πει ο πρωθυπουργός για προστασία της πρώτης κατοικίας κάτω από 300.000 ευρώ δεν ισχύει. Δεν υπάρχει από 1/1/2018 καμία νομική δέσμευση για την πρώτη κατοικία άσχετα αξίας ενώ με το νέο Νόμο που έχουν ψηφίσει θα ξεκινούν πλειστηριασμοί από 300 ευρώ και τα ασφαλιστικά ταμεία και οι τράπεζες θα μπορούν να κυνηγούν τους πολίτες που χρωστούν στις τράπεζες και στην εφορεία από τα ασφαλιστικά ταμεία για 500 ευρώ ακόμα και για την πρώτη κατοικία» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πύργου Γιάννης Βένδρας από την πλευρά του δήλωσε πως «… βάσει του άρθρου 78 του νόμου 4472/17 που ψηφίστηκε προβλέπεται ότι οι πλειστηριασμοί ακινήτων για απλήρωτες οφειλές προς τις Δ.Ο.Υ. επιτρέπεται να διενεργούνται με τιμές εκκίνησης όχι της αντικειμενικής αξίας αλλά με τις χαμηλότερες αγοραίες αξίες της χρηματαγοράς. Βλέπουμε ότι ο ΕΝΦΙΑ υπολογίζεται πάνω από τις αντικειμενικές αξίες για να εισπραχτούν περισσότερα χρήματα για τον πλειστηριασμό ακινήτου ενώ για τους πλειστηριασμούς πάμε στις εμπορικές αξίες με σκοπό να παρθούν όσο το δυνατό φθηνότερα τα ακίνητα από τα κοράκια».

Ο πρώην δήμαρχος Ωλένης και μέλος του συντονιστικού Ντίνος Αρβανίτης σχολίασε μεταξύ άλλων πως «… όταν η κοινωνία δυστυχεί κανείς δεν μπορεί να είναι ευτυχής. Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί νέα εφεύρεση καθώς τέτοιες επινοήσεις έχει το σύστημα για να αποτρέπει την λαϊκή αντίσταση. Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί είναι η σταγόνα που θα ξεχειλίσει από τα μνημόνια τα προηγούμενα και τα σημερινά. Τα ζητήματα είναι πολιτικά. Δεν μπορούμε να λέμε ότι υπάρχει δημοκρατία όταν το 70% είναι καταχρεωμένο»

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο πρώην πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας Άγγελος Αγγελόπουλος, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του ΔΣ Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, ο επικεφαλής της παράταξης Όραμα Δημιουργίας Γιάννης Αργυρόπουλος, η πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών υπαλλήλων Ν. Ηλείας Χρύσα Ζούπη κ.α.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος