FOLLOW US: facebook twitter

Μαγική βραδιά στο Κατάκολο με το Μίλτο Πασχαλίδη: «Βούλιαξε» στην κυριολεξία από κόσμο το λιμάνι την Δευτέρα το βράδυ

Ημερομηνία: 16-08-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

Με εντυπωσιακό τρόπο ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις του Δημοτικού Πολιτιστικού Οργανισμού δήμου Πύργου

Φωτογραφίες: Γιάννης Τσούκας

Περίπου 3.000 άτομα κατέκλυσαν την Δευτέρα το βράδυ το χώρο της προβλήτας 1 στο λιμάνι Κατακόλου, για να υποδεχθούν τον γνωστό τραγουδοποιό και αισθαντικό τραγουδιστή Μίλτο Πασχαλίδη που αποζημίωσε τον κόσμο με μια υπέροχη πραγματικά συναυλία, η οποία σηματοδότησε με εντυπωσιακό τρόπο την έναρξη των εκδηλώσεων του Δημοτικού Πολιτιστικού Οργανισμού δήμου Πύργου, με ελεύθερη μάλιστα είσοδο. Λίγα λεπτά μετά τις 9.30 το βράδυ, τα φώτα άρχισαν να χαμηλώνουν και ο Μίλτος Πασχαλίδης εν μέσω παρατεταμένων χειροκροτημάτων με τους μουσικούς του ανέβηκαν στη σκηνή. Τον Μίλτο Πασχαλίδη καλωσόρισε εκ μέρους του Πολιτιστικού Οργανισμού δήμου Πύργου η Εκάβη Σαλπέα ενώ με τη σειρά του ο Μίλτος ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την πρόσκληση και την ωραία μουσική βραδιά που θέλησαν να προσφέρουν στο κοινό της Ηλείας στο μαγευτικό χώρο του λιμανιού στο Κατάκολο και μετά από αυτά τα λίγα λόγια έφτασε η ώρα να μιλήσει η μουσική!

Ο Μίλτος Πασχαλίδης με την αισθαντική φωνή του ξεκίνησε την συναυλία του με το τσιγγάνικο παραδοσιακό τραγούδι «Εντερλέζι», δημιουργώντας μια αισθησιακή ατμόσφαιρα και στην συνέχεια ακολούθησε ένας ποταμός από γνωστά κι αγαπημένα τραγούδια του. « Το Παραμύθι Με Λυπημένο Τέλος»,  ««Σ’ τα Είπα Όλα» και τις «Πεθαμένες Καλησπέρες» , «Περσείδες»,  «Βυθισμένες άγκυρες», κομμάτια του νέου του δίσκου «Τραγούδια Που Ζούνε Λαθραία»  «η Ρωξάνη», ,«Στις ξερολιθιές» και «Οι έρωτες του δρόμου» κ.α που  έχουν βρει τη θέση τους στη καρδιά μας, απογειώνοντας αυτήν την ωραία βραδιά, με μια ανάταση ψυχής που έχουμε πολύ ανάγκη στις μέρες μας.

Ο κόσμος χειροκροτούσε ασταμάτητα σε κάθε του τραγούδι, ο Μίλτος γνωστός για την αυθεντική, γεμάτη συναίσθημα, σκηνική του παρουσία και την αμφίδρομη σύνδεσή του με τον κόσμο, δεν άφησε το κοινό που στην πλειοψηφία του ήταν νεανικό, να χαλαρώσει ούτε λεπτό γιατί στα live του ξέρει να είναι και διασκεδαστής, τα κομμάτια του μιλάνε απευθείας στην ψυχή.

Μια γκεστ εμφάνιση στην συναυλία του Μίλτου Πασχαλίδη, έκανε και ο νεαρός Πυργιώτης τραγουδοποιός Γιάννης Κορίζης, τον οποίο κάλεσε ο Μίλτος στην σκηνή και είπαν μαζί δύο τραγούδια. Το ένα ήταν από τον προσωπικό δίσκο του Γιάννη Κορίζη  «Καράβια χάνονται» στον οποίο είχε συνεργαστεί σε ένα τραγούδι με τον Πασχαλίδη και το επόμενο ήταν το πολύ αγαπημένο τραγούδι του «Τα μπλουζ της άγριας νιότης» που όπως είπε ο Μίλτος «ο Γιάννης επέλεξε να πει ένα τραγούδι μου που είχα γράψει όταν ήταν ακόμα… αγέννητος»! Και οι δυο τους, δύο γενιές μαζί, καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο γι αυτήν την μίνι σύμπραξη επί σκηνής.

Μετά το τέλος της συναυλίας, ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής μαζί με τον αντιπρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού, ανέβηκαν στην σκηνή, ευχαρίστησαν τον Μίλτο Πασχλίδη για την μαγική βραδιά και του χάρισαν συμβολικά ένα αναμνηστικό, για να θυμάται κι εκείνος αυτήν την ξεχωριστή συναυλία στο λιμάνι.

Μια πραγματικά ξεχωριστή βραδιά και για το το ίδιο το Κατάκολο, αφου «ζωντάνεψε», η αγορά και τα καταστήματα πλημμύρισαν από κόσμο…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος