FOLLOW US: facebook twitter

Μίκι Τσίρκοβιτς: «Θέλω να κάνω τους Βαρδαίους υπερήφανους»

Ημερομηνία: 29-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο Σερβοέλληνας τεχνικός μιλά για την επιστροφή του στον ΠΑΟΒ

Του Κώστα Πλιάγκου

Ο Μίκι Τσίρκοβιτς επέστρεψε στο… σπίτι του, εκεί όπου αναδείχτηκε ως προπονητής την περίοδο 2003-2006 και παράλληλα με τις γνώσεις του και τις αδιαμφισβήτητες ικανότητες, μεγάλωσε τον ΠΑΟ Βάρδας, σε συνεργασία τότε με την στιβαρή διοίκηση που είχε επικεφαλής τους Τσιρίκο, Αναγνωστόπουλο. Το 2003 είχε αναλάβει για πρώτη φορά τους «πράσινους» στη Δ΄ Εθνική και η ομάδα μπήκε στην τετράδα (4η). Την επόμενη χρονιά ο ΠΑΟΒ πήγε ένα σκαλί παραπάνω, τερμάτισε τρίτος στον Όμιλο και την επόμενη σεζόν, 2005-2006, ο Σερβοέλληνας τεχνικός έχτισε την ομάδα που ανέβηκε στη Γ΄ Εθνική για πρώτη φορά στην ιστορία της. Μπορεί στα μέσα εκείνης της σεζόν να είχε αποχωρήσει (τον διαδέχτηκε ο Δημήτρης Κουρής), αλλά εκείνος ο ΠΑΟΒ είχε τη σφραγίδα του Τσίρκοβιτς, εφόσον ήταν δυόμισι χρόνια στον πάγκο του. Κάπως έτσι ο Μίκι λατρεύτηκε στη Βάρδα όσο λίγοι. Το γήπεδο γέμιζε ασφυκτικά και όλοι έλεγαν τα καλύτερα λόγια για ένα σύλλογο που μπορεί να ανήκει σε μια κωμόπολη, αλλά ήταν διαρκώς εξελίξιμος και πάταγε γερά στις εθνικές κατηγορίες. Και τώρα ο πολύπειρος πλέον τεχνικός επέστρεψε εκεί. Στην αγαπημένη του Βάρδα, όπου έζησε μεγάλες στιγμές, στη Βάρδα που αγάπησε και αγαπήθηκε πολύ!

 

Ξεχωριστή προσωπικότητα, ικανότατος τεχνικός

Προσωπικά τον Μίκι τον γνωρίζουμε από τότε στον ΠΑΟΒ, αλλά και το μετέπειτα πέρασμά του από τον Ηλειακό Λεχαινών. Ένας προπονητής με δυνατή προσωπικότητα, αυτοπεποίθηση, λάτρης της πειθαρχίας και της σκληρής δουλειάς, που χτίζει ομάδες με απόλυτη στοχοπροσήλωση και αυτό φαίνεται στο γήπεδο. Κι επίσης ένας άνθρωπος που δεν… μασάει τα λόγια του, είτε μιλάει σε ένα φίλο είτε μιλάει σε δημοσιογράφο και αυτά που θα πει θα διαβαστούν από πολύ κόσμο. Αυτός είναι ο Μίκι σε αδρές γραμμές, μια ξεχωριστή προσωπικότητα, ένας ικανότατος τεχνικός, που αναμένουμε να βάλει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του στην αγωνιστική ταυτότητα του ΠΑΟΒ.

 

«Να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο»

Χθες μιλήσαμε μαζί του και δεν δίστασε να κάνει αυτό που έκανε πάντα. Να πει ο,τι σκέφτεται, χωρίς φόβο και με πάθος: «Είναι μια επιστροφή που δεν περίμενα, αλλά ο τρόπος που με πλησίασαν οι άνθρωποι της Βάρδας ήταν αυτός που με έκανε να πω το «ναι» στη συνεργασία μας. Επιστρέφω με μεγάλη χαρά σε ένα γνωστό περιβάλλον, εκεί όπου έκανα τα πρώτα μου βήματα ως προπονητής. Ξέρω ότι μας περιμένει δύσκολη δουλειά καθώς ο ΠΑΟΒ είναι μια σταθερή ομάδα της Γ΄ Εθνικής, με καλή πορεία αυτά τα πέντε σερί χρόνια που είναι εκεί. Αυτός είναι και ο στόχος μας, να φτιάξουμε μια ομάδα που θα φέρει μαζικά τον κόσμο στο γήπεδο, που θα παίξει καλό ποδόσφαιρο και θα εξασφαλίσει γρήγορα την παραμονή», τόνισε αρχικά ο Μίκι.

 

«Δεν γύρισα για να αποτύχω»

Για το βαθμό δυσκολίας του νέου πρωταθλήματος ανέφερε: «Όπως φαίνεται θα πέσουν επτά ομάδες από τον Όμιλο και η δυσκολία του πρωταθλήματος σε σχέση με την περασμένη σεζόν θα είναι στα ίδια επίπεδα. Δηλαδή για να σωθείς θα πρέπει να πας για πρωτάθλημα».

Για το αν είναι αισιόδοξος παρά τις δυσκολίες, ο κόουτς δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του: «Έφυγα επιτυχημένος από τη Βάρδα, έχω ευχάριστες αναμνήσεις και δεν γύρισα για να αποτύχω. Θα με βοηθήσει το περιβάλλον, που μου είναι γνωστό και θέλω να κάνω τους Βαρδαίους υπερήφανους όπως πριν 15 χρόνια».

Αυτά μας είπε ο Μίκι, περιεκτικός και ουσιαστικός και τώρα πλέον αρχίζει η δουλειά. Από αύριο Σάββατο ξεκινούν οι ανανεώσεις και ο ΠΑΟΒ θέλει να διατηρήσει τον βασικό κορμό του. Αναλόγως το πόσοι θα μείνουν, θα εξαρτηθεί και το μεταγραφικό πλάνο. Προς το παρόν είναι σίγουρο πως ο Νίκος Ανδριέλος δεν θα συνεχίσει, ενώ το ίδιο θα γίνει, εκτός απροόπτου και με τον Κώστα Κωνσταντινίδη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος