FOLLOW US: facebook twitter

Μήνυμα από τους μαθητές για την πρόσβαση: Κοινωνική δράση από το 1ο γυμνάσιο Πύργου για τα ΑμΕΑ

Ημερομηνία: 15-03-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Εκπαίδευση, Νέα

Ενημερωτικό χαρακτήρα είχε η δράση των μαθητών της πρώτης τάξης του 1ου γυμνασίου Πύργου, χθες το πρωί στην κεντρική πλατεία της πόλης, σε συνεργασία με το Σωματείο Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ηλείας. Με τη δράση στόχευσαν στα θέματα της πρόσβασης, των ατόμων με αναπηρία μέσα στην πόλη, όπως οι ράμπες και οι θέσεις στάθμευσης για τα ΑμεΑ, με σκοπό να ευαισθητοποιήσουν τους συμπολίτες μας.

Ετοίμασαν ένα κιόσκι ενημέρωσης, ενώ παράλληλα οι μαθητές ξεχύθηκαν στα καταστήματα της πλατείας και του πεζοδρόμου και μοίρασαν ενημερωτικά έντυπα στους θαμώνες των καφέ. Θετικά αντιμετώπισαν αυτή την ευαισθητοποίηση του σχολείου και των μαθητών, τα μέλη του συλλόγου. Όπως σχολίασε ο γραμματέας Γιώργος Παπανικολόπουλος, πάντα υπάρχει ελπίδα. «Μας έκανε κάλεσμα το 1ο γυμνάσιο Πύργου και χαρήκαμε πάρα πολύ που είδαμε την ευαισθητοποίηση αυτή. Μας δίνουν ελπίδα οι νέοι άνθρωποι. Από τα παιδιά περιμένουμε να μεταφέρουν τα μηνύματα στην οικογένεια, πως πρέπει να προσέχουν τις διαβάσεις, τις θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ και όχι μόνο, γιατί από μια διάβαση θα περάσει ο ηλικιωμένος με την μαγκούρα του, η μαμά με το καροτσάκι της. Ευχαριστώ πολύ τα παιδιά που βρέθηκαν κοντά μας και προσπαθούν να μας βοηθήσουν για να υπάρξει αυτή η ευαισθητοποίηση και να ενημερώσουν τους πολίτες του Πύργου για τα θέματα πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία και γενικότερα. Μακάρι το παράδειγμα του 1ου γυμνασίου Πύργου να ακολουθήσουν και άλλες σχολικές μονάδες».

Η υποδιευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Χαρούλα Μιχοπούλου ανέφερε πως «… με αφορμή ένα λογοτεχνικό κείμενο που επεξεργαστήκαμε και είχε σαν θέμα τους ανθρώπους με αναπηρία, σκεφτήκαμε να κάνουμε μια μικρή δράση φτιάχνοντας σκίτσα, κείμενα, φωτογραφίες για να μπορέσουμε να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες για τα θέματα της προσβασιμότητας των ΑμεΑ στο κέντρο της πόλης. Κάναμε μια βόλτα στους παράπλευρους δρόμους και είδαμε ότι ακόμα και οι θέσεις που έχουν την ειδική σήμανση, όπου μπορούν να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους οι άνθρωποι αυτοί, είναι κατειλημμένες από αυτοκίνητα συμπολιτών μας. Θα επιδώσουμε και ψήφισμα στην Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και πιστεύουμε ότι με αυτό τον τρόπο αν δεν μπορέσουμε να ευαισθητοποιήσουμε τους άλλους, τουλάχιστον θα ευαισθητοποιηθούμε εμείς και  τα παιδιά μας που είναι σε μια ηλικία 12 -13 ετών».

Τέλος η εκπαιδευτικός Φωτεινή Τσάμη, δήλωσε πως «… κάναμε μια δράση με τα παιδιά της α’ γυμνασίου, για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, για να σέβονται τις θέσεις πάρκινγκ, γενικότερα να σέβονται τις αξίες και τη διαφορετικότητα και να καλλιεργήσουμε τον πολιτισμό σε αυτή τη μικρή ηλικία και να επιτελέσουμε καλύτερα το παιδαγωγικό μας έργο».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος