FOLLOW US: facebook twitter

Μέσω ανακοινώσεων η κόντρα Χριστοδουλόπουλου-Λυμπέρη

Ημερομηνία: 10-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτική

Δεν παρέστη στη διπλή συνεδρίαση του ΔΣ η παράταξη «Ήλιδα Νέα Εποχή»

Απούσας της παράταξης Λυμπέρη πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του ΔΣ Ήλιδας το απόγευμα της Πέμπτης στην Αμαλιάδα. Μια απουσία που έφερε έναν πόλεμο ανακοινώσεων τόσο από την παράταξη Λυμπέρη, που δικαιολόγησε την απουσία των δημοτικών της συμβούλων, όσο και από το δήμαρχο κ. Χριστοδουλόπουλο που καυτηρίασε τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης.

Ως κύριο ζήτημα τέθηκε η αποτελεσματικότητα του θεσμού του Συμπαραστάτη του Δημότη και συμπληρωματικά τέθηκε το θέμα της καταλληλόλητας του χώρου που διεξάγεται το Δημοτικό Συμβούλιο, ως προς την φιλοξενία υψηλών επίσημων προσώπων.

Στο περιθώριο αυτής της κόντρας, η συνεδρίαση καθυστέρηση λόγω μη απαρτίας και κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθεί με 17 δημοτικούς συμβούλους, απόντων των μελών της παράταξης Λυμπέρη, του επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Νίκου Διαμαντόπουλου και του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Άγγελου Κολόσακα.

Ο Συμπαραστάτης του Δημότη Χρήστος Σταυρούλιας, παρουσίασε τα πεπραγμένα του 2016 σχετικά με τις καταγγελίες που κατατέθηκαν 66 συνολικά και τα αποτελέσματα αυτών, καθώς για αρκετές δεν έχουν δοθεί απαντήσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Μάλιστα ο δήμαρχος Ήλιδας ζήτησε από τον κ. Σταυρούλια να έχει προσωπική και άμεση ενημέρωση για τις καθυστερήσεις στην εξέταση των καταγγελιών.

Προ ημερήσιας διάταξης εξετάστηκε το θέμα λειτουργίας του κάμπινγκ της Κουρούτας, όπου αποφασίστηκε πως αν μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη δεν έχει σταλεί από την ΕΤΑΔ η απόφαση για τη χρήση του κάμπινγκ, θα υπάρξει έντονη διαμαρτυρία και θα δρομολογηθούν κινητοποιήσεις.

Η ανακοίνωση Λυμπέρη

H παράταξη «ΗΛΙΔΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» πήρε την απόφαση να απέχει από τη διπλή συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου Ήλιδας της 8/6/2017 που «στρίμωχνε» το θέμα « Απολογισμός του Συμπαραστάτη του Δημότη» με συνεχόμενη συνεδρίαση 50 θεμάτων ημερήσιας διάταξης.

Με τον τρόπο αυτό η Δημ.  Αρχή δείχνει πώς αντιμετωπίζει ένα θεσμό που η ίδια διατυμπανίζει ότι προάγει τη Δημοκρατία.  Όλοι πλέον γνωρίζουν σ΄ αυτό τον τόπο,  ότι το μόνο που προάγει είναι η κυρίαρχη, παλαιάς κοπής αντίληψη, που εξυπηρετείται από τη συνδιαλλαγή.

Η παράταξή μας έχει τοποθετηθεί αρνητικά εξ αρχής, αμφισβητώντας την αποτελεσματικότητα του θεσμού, γεγονός που έχει επισημανθεί και σε συνεδριάσεις της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Στην πραγματικότητα, ελάχιστες ήσαν οι υποθέσεις που εξετάστηκαν, ενώ αυτές που αντιμετωπίστηκαν μετριώνται στα δάχτυλα του ενός χεριού, σύμφωνα τουλάχιστον με τις επίσημες επαφές που παρουσιάζει η ίδια η έκθεση του Συμπαραστάτη του Δημότη.  Όπως είχαμε επισημάνει – και φαίνεται από τα πρακτικά του Δ. Σ.-  η προηγούμενη έκθεση του κ. Σταυρούλια, θα μας εύρισκε απόλυτα σύμφωνους, αν συνοδευόταν από την παραίτησή του.  Βρίσκεται στη διάθεση του κάθε καλοπροαίρετου πολίτη για να κρίνει αν έχουμε δίκιο στην απόλυτη αυτή θέση μας.
Η αποχή μας αυτή αποτελεί μια τελική διαμαρτυρία προς τη διαρκή υποτίμηση της λειτουργίας του Δημ. Συμβουλίου.

Αυτή η δημοτική αρχή μετά από τρία χρόνια θητείας δεν κάνει τίποτε άλλο από το να αντιπολιτεύεται τον προηγούμενο δήμαρχο και την προηγούμενη δημοτική αρχή, αντί να κάνει πολιτική . Μας αναγκάζει να βγάλουμε το συμπέρασμα ότι όχι μόνο αδυνατεί να αντιληφθεί και να επηρεαστεί από οποιαδήποτε δημιουργική αντιπολίτευση, αλλά απ’  ότι φαίνεται  σκοπεύει να ολοκληρώσει τη θητεία της αντιπολιτευόμενη.
Η αποχή μας από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση αποβλέπει σε μια τελευταία προσπάθεια πίεσης στο Δήμαρχο και την ομάδα του να σεβαστούν τους δημότες που εκπροσωπούν και το Δημ. Συμβούλιο ως όργανο δημοκρατικού προγραμματισμού για την ανάπτυξη και την πρόοδο του Δήμου.

Ενδεικτικός  άλλωστε του σεβασμού τους στο Δημ. Συμβούλιο είναι και ο χώρος που επέλεξαν να το μεταφέρουν, στο ισόγειο της Βιβλιοθήκης. Ήταν συνήθης πρακτική στο παρελθόν,  Πρωθυπουργός και αρχηγοί κομμάτων που επισκέπτονταν το Δήμο να φιλοξενούνται σε έκτακτο Δημ. Συμβούλιο, προκειμένου να τους εκτεθούν τα αιτήματα  του Δήμου.

Ας σκεφθεί ο πολίτης της Αμαλιάδας τον εξευτελισμό του, αν ο Πρωθυπουργός στην πρόσφατη επίσκεψή του συμμετείχε σε έκτακτο Δημ. Συμβούλιο και ζητούσε να πάει στην τουαλέτα. Καλώ τον οποιοδήποτε πολίτη να επισκεφθεί τον άθλιο αυτό χώρο και να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Η ανοχή και η υπομονή που επιδείξαμε μέχρι τώρα εξαντλήθηκε. Τα πεπραγμένα αυτής της Δημ. Αρχής μας υποχρεώνουν να ασκήσουμε με αυστηρή κριτική τον έλεγχο όπως μας επιβάλλει ο θεσμικός μας ρόλος».

Η απάντηση Χριστοδουλόπουλου

«Σχετικά με την απουσία της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης από την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας και την ανακοίνωση που ακολούθησε από τον κ. Γιάννη Λυμπέρη, θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε τα εξής:

Α) Με την στάση του να απουσιάζει από την αρχική συνεδρίαση του σώματος, όπου έγινε γνωστή η ετήσια έκθεση πεπραγμένων από τον «Συμπαραστάτη του Δημότη», δείχνει πόσο πολύ εκτιμά τη δημοκρατική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και κατ’ επέκταση του Δήμου Ήλιδας, που εμείς πρώτοι επιδιώξαμε να φέρουμε ως Δημοτική αρχή.

Προσπαθεί να απαξιώσει την λειτουργία του Συμπαραστάτη του Δημότη, όπως ακριβώς κάνει και με τη λειτουργία της Επιτροπής Διαβούλευσης και άλλων επιτροπών που ουδέποτε χρησιμοποίησε ως δημοκρατικά μέσα διαλόγου και επικοινωνίας του δημότη με τη δημοτική αρχή. Καλό θα είναι να απολογηθεί γιατί δεν χρησιμοποίησε ποτέ αυτές τις δυνατότητες που του δίνει ο νομοθέτης και να πάψει να μας κουνάει το δάχτυλο.

Εμείς θα συνεχίσουμε στον δρόμο των ανοιχτών διαδικασιών, της δημοκρατίας, της συλλογικότητας και της διαφάνειας, ακόμα και αν έχει να κάνει με κακώς κείμενα και προβλήματα στη λειτουργία του Δήμου.

Β) Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε κανονικά και με την απαιτούμενη πλειοψηφία, κάτι που σημαίνει ότι οι συγκεκριμένες απουσίες δεν έβλαψαν την πόλη και τη λειτουργία της.

Σε κάθε περίπτωση, η δημοτική αρχή αποζητά περισσότερες παρουσίες στο σώμα, αφού απουσία διαλόγου και επιχειρημάτων απαξιώνει το δημοκρατικό ρόλο του κορυφαίου αυτού συλλογικού οργάνου λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Γ) Από τη στιγμή που ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης μας κάνει υποδείξεις για τον τρόπο που θα πρέπει να φιλοξενούμε πρωθυπουργούς και ανώτερους πολιτειακούς παράγοντες, να μας πει ο ίδιος πόσους πρωθυπουργούς φιλοξένησε στη θητεία του και πόσα έκτακτα δημοτικά συμβούλια έκανε για να τους εκφράσει τα προβλήματα της πόλης.

Αντιθέτως, η σημερινή δημοτική αρχή σεβάστηκε εις το ακέραιο την επίσκεψη του σημερινού πρωθυπουργού, με αφορμή τα εγκαίνια της μόνιμης έκθεσης για το Νίκο Μπελογιάννη στην ιστορική οικεία Μπελογιάννη στο κέντρο της Αμαλιάδας, όμως στο πλαίσιο αυτής και παρά τον πανηγυρικό της χαρακτήρα για τη δημιουργία του νέου μουσείου, ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος  πραγματοποίησε σύσκεψη στο γραφείο του με τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα όπου του γνωστοποίησε όλα τα τοπικά προβλήματα και επέδωσε υπόμνημα με τις διεκδικήσεις της πόλης.

Επιτέλους κύριε Λυμπέρη γνωστοποιήστε στους δημότες τους πραγματικούς λόγους της απουσίας σας. Η αλήθεια για την πρόσφατη συνεδρίαση είναι ότι επιλέξατε να λείπετε προκειμένου να μην παρουσιαστούν στοιχεία και επιχειρήματα, με τα οποία θα αποδεικνυόταν ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση έναν μήνα πριν είπατε ψέματα για τα στέγαστρα της λαϊκής αγοράς, δηλαδή ότι ουδέποτε εγκρίνατε το σχέδιο που έγιναν και τάχα το τροποποίησε η σημερινή δημοτική αρχή. Τα στοιχεία θα μιλούσαν από μόνα τους!

Επιτέλους σταματήστε να ψεύδεστε και να πετάτε λεκτικά «πυροτεχνήματα», μόνο και μόνο για εντυπωσιασμό!

Ελπίζουμε να παρευρεθείτε στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικό Συμβούλιο, που θα ως βασικό θέμα θα έχει τα χρέη που δημιουργήθηκαν από μελέτες έργων στο Δήμο Ήλιδας.

Και να θυμάστε ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια!»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος