FOLLOW US: facebook twitter

Μέρα αλτρουϊσμού και αλληλεγγύης…: Οι φορείς της Αμαλιάδας τίμησαν αιμοδοτώντας την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Ημερομηνία: 15-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

Την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη τίμησαν οι φορείς της Αμαλιάδας σε συνεργασία με το νοσοκομείο της πόλης. Το πρωί και το απόγευμα της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία με τη συμμετοχή του δήμου Ήλιδας, του Ιατρικού και Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας και των Mototravelers Ήλιδας. Η δράση είχε ως στόχο να ευαισθητοποιήσει περισσότερο την κοινωνία, στο θέμα της αιμοδοσίας και να αναδείξει το ρόλο του εθελοντή αιμοδότη, τόσο για την προσφορά, όσο και για την αναγκαιότητα της ύπαρξής του.

Όπως τόνισε η υπεύθυνη γιατρός αιμοδοσίας Νοσοκομείου Αμαλιάδας Γιάννα Σταυροπούλου «… τιμούμε αυτόν που σιωπηλά, ανιδιοτελώς προσφέρει το μεγαλύτερο δώρο, αυτό της ζωής, σε ασθενείς που το έχουν ανάγκη. Το αίμα είναι αναντικατάστατο, δεν αγοράζεται, δεν πωλείται και μόνο δωρίζεται από άνθρωπο σε άνθρωπο. Η μοναδική πηγή είναι ο άνθρωπος, οπότε νομίζω πως είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους και πρέπει όλοι να συμμετέχουμε σε αυτό για να υπάρχει αυτάρκεια αίματος στη χώρα μας. Επίσης στόχος μας είναι να ενθαρρύνουμε και τους νέους ανθρώπους έτσι ώστε να μπουν στη διαδικασία της εθελοντικής αιμοδοσίας έστω και για πρώτη φορά και να συνειδητοποιήσουν από μόνοι τους ότι πρόκειται για μια ασφαλή διαδικασία, ανώδυνη που διαρκεί πάρα πολύ λίγο».

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας, Θανάσης Θεοδόσης, επισήμανε πως τα μέλη του συλλόγου άφησαν τις δικαστικές αίθουσες, για να αντιμετωπίσουν ένα μείζον κοινωνικό θέμα, που είναι η έλλειψη αίματος. «Όλοι κάποια στιγμή μπορεί να βρεθούμε στην πολύ δύσκολη στιγμή και ανάγκη να ζητήσουμε αίμα. Αν δεν δώσουμε εμείς πρώτοι το παράδειγμα να δώσουμε αίμα στην καθημερινότητα και ενώ δεν υπάρχει το οξύ πρόβλημα και όχι όταν μας χτυπήσει ο κίνδυνος την πόρτα, θεωρούμε ότι πρέπει να δώσουμε αυτό το παράδειγμα και να είμαστε σήμερα εδώ να ενισχύσουμε αυτή τη σοβαρή ανθρωπιστική προσπάθεια και για μια ακόμα φορά να δείξει το κοινωνικό του πρόσωπο ο Δικηγορικός Σύλλογος και να περάσει ένα μήνυμα αγάπης και εθελοντικής αιμοδοσίας».

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας, Κώστας Τσαούσης, από την πλευρά του ευχαρίστησε την κα Σταυροπούλου για τη δράση αυτή και επισήμανε πως θα πρέπει να ξεφύγουμε από τα τυπικά μηνύματα και να περάσουμε στην ουσία.

«Αναφέρομαι κυρίως στους νέους ανθρώπους οι οποίοι έχουν αυτό το σύνδρομο που είχαμε νεότεροι, της άγνοιας του κινδύνου. Δυστυχώς η ζωή μας επιφυλάσσει τόσα πράγματα που πρώτοι πρέπει να κινητοποιηθούν οι νέοι άνθρωποι. Μπορούν να έρχονται να δίνουν αίμα, είναι μια υπόθεση 10-15 λεπτών, διότι μπορεί να το βρουν μπροστά τους, για τους ίδιους, τους συγγενείς τους, τους φίλους τους. Τους καλούμε πέραν των διαφημιστικών ή άλλων παγκόσμιων ημερών, ότι θα πρέπει να συνδράμουν κυρίως οι νέοι άνθρωποι. Γιατί ένας άνθρωπος 70-80 ετών δεν μπορεί να δώσει αίμα. Αυτοί πρέπει να κινητοποιηθούν αποκτώντας την κάρτα του αιμοδότη την οποία αν τυχόν συμβεί κάτι, να ξέρουν ότι ανά πάσα στιγμή θα βρεθεί αίμα πρωτίστως και αμέσως για τους αιμοδότες…».

Τέλος το μέλος του συλλόγου «Δίνω Ζωή», Λεωνίδας Ρούμπας έδωσε συγχαρητήρια στους αιμοδότες που δίνουν το πολυτιμότερο δώρο και σημείωσε πως «… η επάρκεια αίματος στη χώρα μας θα λυθεί μέσα από την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη. Ευχαριστούμε όλους όσοι συμμετείχαν στη διοργάνωση και στη συμμετοχή σε αυτή τη δράση και αυτό που θέλουμε να πούμε σε όσους το σκέπτονται να αιμοδοτήσουν, το μόνο που χρειάζεται είναι λίγο θάρρος καθώς η διαδικασία είναι απλή και ανώδυνη».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος