FOLLOW US: facebook twitter

Μάνα, μια και μοναδική!: Συγκινητική εκδήλωση από το Λύκειο Ελληνίδων Πύργου για την γιορτή της Μητέρας

Ημερομηνία: 14-05-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

Αφιέρωμα στο πιο ξεχωριστό, τρυφερό και σημαντικό πρόσωπο στη ζωή του ανθρώπου, την μάνα, που ύμνησαν ποιητές και ζωγράφισαν μεγάλοι ζωγράφοι, τίμησε χθες το απόγευμα το Λύκειο Ελληνίδων του Πύργου, σε μια όμορφη και συγκινητική εκδήλωση.

Ο χώρος του Λυκείου Ελληνίδων κατάμεστος, δύο κορίτσια με παραδοσιακές φορεσιές, περίμεναν τις μητέρες στην είσοδο και τους πρόσφεραν από ένα λευκό τριαντάφυλλο σαν ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης στο πρόσωπο εκείνο το Ιερό ,που μας χάρισε  το πιο όμορφο δώρο τη Ζωή και μας  έμαθε τι σημαίνει Αγάπη…

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την αφήγηση των στίχων του δημοτικού τραγουδιού «Η μάνα εν κρύω νερόν», ενώ ομάδα παιδιών του Λυκείου Ελληνίδων συνόδεψε με χορο του τραγούδι που ακολουθεί μετά την αφήγηση. Στην συνέχεια η πρόεδρος του ΛΕΠ Πύργου κ. Τούλα Καλαμπόκα, καλωσόρισε τον κόσμο και αναφέρθηκε στον τεράστιο ρόλο της μάνας στη ζωή του ανθρώπου, που διαμορφώνει το χαρακτήρα του, πιάνει το παιδί από το χέρι και του μαθαίνει τον κόσμο.

Εξαιρετική ήταν και η ομιλία της παιδοψυχιάτρου κ. Μένης Μενούνου με θέμα «Μητρότητα, η διαχρονική αξία- Μητέρα και γιαγιά οι πρώτοι παιδαγωγοί» που χειροκροτήθηκε θερμά από όλους.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με απαγγελία ποιημάτων για την Μητέρα από παιδιά της ομάδας του ΛΕΠ. Το ποίημα «Μάνα μου, μανούλα μου, απήγγειελαν οι Διονύσης Βρυνιώτης, Βασίλης Κωνσταντινίδης, Ιφιγένεια Κων/να Σίναη, Χρήστος Κονταλής, Πηνελόπη Χριστακοπούλου και Νάσια Κονταλή. Το ποίημα «Η Μητε΄ρα « απήγγειλαν με την σειρά τους η Άρτεμις Τζαϊτη, η Ιωάννα Δημητρουλοπούλου, η Αγγελική Τζαβάρα και η Αννέτα Τζαϊμη. Το ποίημα «Μάνα» του Γ. Μαρκορά, απήγγειλε η Χαρά Βλαχαντώνη, το πεζό «Μάνα μου να θυμάσαι» ξ Μαρισάφη Αποστολοπούλου και το πεζό «Γιορτάζει η Μάνα» η Ειρήνη Κουζή. Την εκδήλωση πλαισίωσε η Μικτή χορωδία του Λυκείου των Ελληνίδων Πύργου υπό την Δ/νση της κ. Κωστούλας Σακκά – Κυρίτση με τραγούδια για την μάνα. Τελευταία μίλησε η Έφορος του τμήματος Μητέρας και Παιδιού κ. Μάχη Μικελοπούλου. Την επιμέλεια των ποιημάτων και την διδασκαλία του χορού είχε η κ. Γωγώ Μουρούτη- Σακέλλη.

Την συγκινητική αυτή εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Πύργου, τίμησε με την παρουσία του και ο Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός, που έκλεισε με θεάρεστα λόγια την μητέρα την εκδήλωση, ενώ παρών ήταν και ο Επίσκοπς Μεσσαορείας κ.κ. Γρηγόριος.

Να σημειώσουμε ότι το πρωί της Κυριακής, πραγματοποιήθηκε εκκλησιασμός των μελών του ΛΕΠ μετ’ αρτοκλασίας στον Ι. Ναό Αγ. Νικολάου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος