FOLLOW US: facebook twitter

Μάθημα κολύμβησης στα σχολεία: Το Κολυμβητήριο Αμαλιάδας στη λίστα

Ημερομηνία: 05-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

kolimvitirio-amaliadas

Τα 78 κολυμβητήρια που θα διατεθούν

-Περισσότερο από ποτέ αναγκαία η επισκευή του Κολυμβητηρίου Πύργου

Το Κολυμβητήριο Αμαλιάδας από την Ηλεία,  ως το μοναδικό που είναι εν λειτουργία, συμπεριλαμβάνεται όπως αναμενόταν στην λίστα του Υπουργείου Παιδείας με τα 78 κολυμβητήρια ανά την χώρα, στα οποία θα εφαρμοστεί στο πλαίσιο του μαθήματος Φυσικής Αγω γής για μαθήματα κολύμβησης μαθητών της Γ΄ τάξης του δημοτικού σχολείου. Και όπως η Πρωινή έχει γράψει επανειλημμένως, το Κολυμβητήριο Αμαλιάδας αυτή τη στιγμή είναι το μοναδικό που διαθέτει ανοιχτή πισίνα στην Ηλεία και τις κατάλληλες υποδομές, αφού το Κολυμβητήριο του Πύργου που θα είχε όλα τα φόντα να εξυπηρετήσει δεκάδες μαθητές, είναι σε κατάσταση διάλυσης, κυριολεκτικά ρημαγμένο.  Αυτό σημαίνει ότι αν τελικώς εφαρμοστεί το πρόγραμμα στην Ηλεία λόγω του μαθητικού πληθυσμού αλλά και λόγω της χιλιομετρικής απόστασης- μέχρι 25 χιλιόμετρα από το κολυμβητήριο δικαιολογείται η εγγραφή μαθητών- πολλά παιδιά θα μείνουν εκτός σχεδιασμού.  Η παράμετρος αυτή, καθιστά περισσότερο αναγκαία από ποτέ την επισκευή του Κολυμβητηρίου Πύργου.

Για την ιστορία, η  Δ/νση Φυσικής Αγωγής του ΥΠ.Π.Ε.Θ. σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και μετά από την εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος κολύμβησης στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Αττικής κατά το τρίτο τρίμηνο του σχολικού έτους 2015-16, αποφάσισε την εφαρμογή της διδασκαλίας του αντικειμένου της κολύμβησης στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που βρίσκονται σε απόσταση μέχρι και 25 χιλιόμετρα από το χώρο διεξαγωγής του μαθήματος (εθνικά, δημοτικά, δημόσια και ιδιωτικά κολυμβητήρια, κ.α.) για το σχολικό έτος 2016-2017.

Η κολύμβηση είναι ένα από τα αντικείμενα του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής όπως αναφέρεται στο Διαθεματικό Ενιαίο Πλαίσιο Προγραμμάτων Σπουδών και το Αναλυτικό Πρόγραμμα  Σπουδών της Φυσικής Αγωγής για τη Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση .

Έτσι, με την ένδειξη ότι “ΤΑ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΑ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΛΥΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ” το Yπουργείο Παιδείας κοινοποίησε την Παρασκευή στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και τους Σχολικούς Συμβούλους κατάλογο με 78 κολυμβητήρια για την εφαρμογή του αντικειμένου της κολύμβησης στο πλαίσιο του συγκεκριμένου μαθήματος κολύμβησης, το ίδιο έγινε και στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ηλείας.

Το Υπουργείο Παιδείας ζητά από τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό ΠΕ11 μέχρι την Τετάρτη 07/09/2016, να επιλέξουν και να δηλώσουν στις Ομάδες Φυσικής Αγωγής της οικείας Δ/νσης το τρίμηνο στο οποίο θα διδαχθεί το αντικείμενο της κολύμβησης, την ημέρα, το διδακτικό δίωρο όπως αυτό αποτυπώνεται στο ΦΕΚ1324/τΒ/11-05-2016 (08:10-10:00, 10:00-11:45 και 11:45-13:15) και το κολυμβητήριο που επιθυμούν. Οπότε, αναμένουμε τις εξελίξεις και να τελικά θα μπορέσει το Κολυμβητήριο Αμαλιάδας να διατεθεί για την εφαρμογή του σχολικού προγράμματος.

Ωστόσο στο έγγραφο του Υπουργείου αναφέρεται ότι υπάρχει και η εναλλακτική στις  παράκτιες περιοχές το μάθημα της κολύμβησης να διεξαχθεί στη θάλασσα και ζητά από τους Δ/ντές Εκπαίδευσης να αναφερθεί η ακριβής τοποθεσία αντί της επωνυμίας του κολυμβητηρίου. Το τελευταίο για την Ηλεία μοιάζει λίγο… απίθανο και μόνο από την ερχόμενη άνοιξη με καλό καιρό ίσως να μπορούσε αυτό να συμβεί.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος