FOLLOW US: facebook twitter

Λύση στο πρόβλημα μεταφοράς μαθητών Βουπρασίας και Μουσικού Βαρθολομιού

Ημερομηνία: 04-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Δήλωση Π/ Μπράμου πρόεδρου οικονομικής επιτροπής Περιφέρειεας Δυτικής Ελλάδας

Εκτάκτως συνεδρίασε χθες η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας υπό την προεδρία του κ. Παναγιώτη Μπράμου δίνοντας λύση στα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ιδιαίτερα στην περιοχή της Βουπρασίας και του Βαρθολομιού – Μουσικό Σχολείο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι «σήμερα εγκρίθηκε το πρακτικό αποσφράγισης και αξιολόγησης των οικονομικών προσφορών της αριθμ. 256878/4598/21-09-2017 διακήρυξης της 3ης διαπραγμάτευσης,  για την ανάθεση υπηρεσιών μεταφοράς μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, χωρικής αρμοδιότητας Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, για το σχολικό έτος 2017-2018, συνολικού προϋπολογισμού  μέχρι του ποσού των 189.388,00 € συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. και από αύριο το πρωί με την διαδικασία των προσωρινών αναδόχων μπορούν οι μεταφορείς να εκτελούν τα δρομολόγια κανονικά». Τόνισε ότι «η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με γνώμονα τη διαφάνεια και την οικονομία έτρεξε με ταχύτητα τις διαδικασίες που προβλέπονται από ένα ασφυκτικό και απαρχαιωμένο νομοθετικό πλαίσιο.

Οι μαθητές διεκδικούν το δικαίωμα στη γνώση. Ένα δικαίωμα που προϋποθέτει την απρόσκοπτη και ασφαλή πρόσβασή τους στα σχολεία, η οποία αποτελεί στοιχειώδη υποχρέωση της Πολιτείας, που έχει αναλάβει να φέρει σε πέρας η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας»

Τέλος επισήμανε την ανάγκη για ένα ριζικά νέο σύστημα μεταφοράς των μαθητών, ένα σύστημα που θα διασφαλίζει την ασφαλή πρόσβαση όλων ανεξαιρέτως των παιδιών στα σχολεία τους, με συνοπτικές διαδικασίες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος