FOLLOW US: facebook twitter

Λύκος με προβιά

Ημερομηνία: 02-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Στην αγορά εργασίας ο τέλειος υποψήφιος για μια θέση ονομάζεται «μοβ σκίουρος». Γιατί σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτός που συνδυάζει την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση με παράλληλες δεξιότητες και χαρίσματα αλλά και πλούσια εμπειρία είναι σπάνιο είδος.

Στην πολιτική μας σκηνή οι «μοβ σκίουροι» έχουν μάλλον εκλείψει και πρέπει να συμβιβαστούμε με κάτι λιγότερο. Έτσι άλλοι πολίτες αναζητούν τον «γάτο με πέταλα» που θα αντιμετωπίσει με ευελιξία αιλουροειδούς τις προκλήσεις των καιρών, και άλλοι τον «λέοντα» που η φύση έχει προικίσει με ηγετικές ικανότητες.

Στις μέρες μας όμως ένα άλλο είδος του φυσικού βασιλείου διεκδικεί με αξιώσεις το «θρόνο». Είναι ο λύκος που απευθυνόμενος στην αγέλη προβάτων ξεκαθαρίζει εξ’ αρχής τις προθέσεις του: «Θα σας φάω». Το παράδοξο είναι ότι τα υποψήφια θύματα τον ακούν με ικανοποίηση γιατί «λέει τα πράγματα με τ’ όνομά τους».

Κουρασμένοι και απογοητευμένοι οι πολίτες από τα μεγάλα λόγια, τις ψεύτικες υποσχέσεις και προσδοκίες που δεν επαληθεύονται, αναζητούν το «αυθεντικό». Αυτόν που πείθει ότι λέει «αλήθειες» όσο εξωφρενικές κι αν ακούγονται.

Οι ικανότητες, τα προγράμματα και οι εμπειρίες έχουν περάσει σε «δεύτερη μοίρα». Προτιμούν αυτόν που δεν κρύβει βλέψεις και αυταρχικές διαθέσεις. Αρκεί που «ομνύει στην αλήθεια». Σαν πρόβατα που έχουν αποδεχθεί τη μοίρα τους επιλέγουν να τα φυλάξει ο λύκος. Τους φτάνει που είναι ενδεδυμένος με τη δική τους προβιά…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος