FOLLOW US: facebook twitter

Λαμπερές καλλονές σε τέσσερις τροχούς: Ξεκίνησε από την Ολυμπία το «Tour du Peloponnese 2017»

Ημερομηνία: 03-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Τριάντα υπέροχες, πανέμορφες και διαχρονικές κυρίες σε τέσσερις τροχούς, ξεκίνησαν χθες το μεσημέρι το φετινό «Tour du Peloponnese», από την Αρχαία Ολυμπία. Πρόκειται για μια περιήγηση σε συνδυασμό Regularity και Touring.

Αποτελεί τον μεγαλύτερο σε διάρκεια και απόσταση αγώνα Ιστορικών αυτοκινήτων (μια οδηγική πανδαισία 1200 χλμ. εξαιρετικών πελοποννησιακών διαδρομών) που διοργανώνεται στην Ελλάδα υπό την σκέπη της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας. Φέτος είναι η τέταρτη χρονιά και συνδιοργανώνεται από τα Σωματεία Α.Λ.Α. Κορίνθου και Α.Λ.Μ.Α. (Ναυπλίου), Scuderia Triskelion, καθώς και την Περιφέρεια Πελοποννήσου-Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και Δήμο Γορτυνίας.

Οι τριάντα καλλονές αντίκες οι περισσότερες της δεκαετίας του 1950 και του 1960, διαμάντια της αυτοκίνησης, μοντέλα που άφησαν ιστορία στους δρόμους, ξεκίνησαν από την Αρχαία Ολυμπία με προορισμό το Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα και τη Δημητσάνα την πρώτη ημέρα σε εφτά ειδικές διαδρομές…Τα πληρώματα αφού πρώτα ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας, προετοιμάστηκαν για το μακρύ τους ταξίδι…

Ο αλυτάρχης  του Tour du Peloponnese 2017, Γιάννης Καράμπελας, ευχαρίστησε το δήμο Αρχ. Ολυμπίας και την τοπική λέσχη ΑΟΛΜΟ για τη φιλοξενία και τη στήριξη. «Φέτος έχουμε περισσότερα οχήματα, δηλαδή 30 συμμετέχοντες, εκ των οποίων 20 ξένα πληρώματα και 10 ελληνικά. Είναι μοναδικό, γιατί ακούν για τους Ολυμπιακούς αγώνες αλλά δεν φαντάζονται την ιστορία και την ομορφιά του τοπίου.

Γι’ αυτό και πάντα ξεκινάμε με ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο. Αυξάνεται το ενδιαφέρον των ξένων γιατί γι’ αυτούς είναι ένα αθλητικό γεγονός, άρα κάθε αθλητικό γεγονός από τη στιγμή που είμαστε εδώ οφείλουμε να το ξεκινήσουμε από την Αρχαία Ολυμπία, εφόσον ο δήμος μας βοηθά το θεωρούμε καθήκον μας να είναι κάθε χρόνο από εδώ η εκκίνηση. Δίνουμε ραντεβού για του χρόνου ελπίζουμε με περισσότερους ξένους και περισσότερα πληρώματα και φυσικά κάθε χρόνο και καλύτερα» σχολίασε μεταξύ άλλων.

Ο γύρος της Πελοποννήσου ολοκληρώνεται στο Ναύπλιο στις 6 Οκτωβρίου. Ο αγώνας κατευθύνεται προς Μυστρά, Καλαμάτα, Μάνη, Λιμένι, Αρεόπολη, Κάστρο, Κοκάλα, Γύθειο, Μονεμβασιά, Ελαία, Γεράκι, Κοσμά και Ναύπλιο. Από τα 20 ξένα πληρώματα τα έντεκα είναι από Ιταλία, πέντε Ολλανδικά, δύο από την Αμερική και ένα μεικτό Βελγίου – Ολλανδίας. Το παλαιότερο αυτοκίνητο είναι ένα Panhard του 1953 με Ιταλικό πλήρωμα, ένα πραγματικά πολύ σπάνιο αυτοκίνητο, ενώ το νεότερο είναι ένα BMW 520 του 1986. Το όριο συμμετοχής παλαιότητας των οχημάτων είναι τα 30 έτη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος