FOLLOW US: facebook twitter

Κώστας Κατελούζος: Ένα αστέρι της Α1 Κατηγορίας

Ημερομηνία: 17-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ένας από τους ιδιαίτερα διακριθέντες παίκτες στο φετινό πρωτάθλημα είναι ο Κώστας Κατελούζος. Πρόκειται για τον αμυντικό της Θύελλας Πύργου που έπαιξε φέτος σε 33 αγώνες και είχε σημαντική παρουσία στην τελική σωτηρία της ομάδας του Καταραχίου. Ο Κώστας είναι 18 ετών, κατάγεται από τη Βροχίτσα, όπου διαμένει και είναι γιος του Αντώνη Κατελούζου, που έπαιξε κι αυτός ποδόσφαιρο στον τοπικό Άφοβο.

Ο Κώστας ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στην Ακαδημία Δημόπουλου-Γιαννάτου σε ηλικία 6 ετών. Συνέχισε στην Ακαδημία του Πανηλειακού όταν έγινε 8 ετών. Κοντά στους Βαγγόπουλο, Μπακάλη έμαθε τα μυστικά της μπάλας κι άρχισε να δείχνει το πλούσιο ταλέντο του, μετέχοντας σε τουρνουά και πρωταθλήματα υποδομής.

Σε ηλικία 15 ετών υπέγραψε στον Άφοβο Βροχίτσας, με τον οποίο γνώρισε την άνοδο στη Β΄ τοπική. Εκεί τον ανακάλυψε ο Αλέκος Τομαρόπουλος και την επόμενη χρονιά τον πήρε μαζί του στον Αλφειό, Α΄ Κατηγορία. Εκεί είχε 14 συμμετοχές, ενώ έπαιξε και στον τελικό Κυπέλλου απέναντι στη Δόξα Ν. Μανολάδας.

Φέτος, όπως αναφέραμε, αγωνίστηκε με τα χρώματα της Θύελλας. Αρχικά ως αμυντικός χαφ και στη συνέχεια ως κεντρικός αμυντικός, διακριθείς στα περισσότερα παιχνίδια της ομάδας του. Ξεχώρισε για το δυναμικό του παίξιμο, την ταχύτητα και την αλτικότητά του, καθώς και τη μεταβίβασή του, ενώ χρησιμοποιεί και τα δυο του πόδια. Συνάμα πέτυχε και 3 γκολ.

Κ. Κατελούζος: «Δίκαιη η παραμονή της Θύελλας»

Για το πρωτάθλημα που έληξε μας είπε: «Ήταν ένα δυνατό πρωτάθλημα που μετείχαν εξαιρετικές ομάδες, όπως ο Πανηλειακός, η Νίκη, η Δόξα, ο Ξενοφών, ο Αλφειός κι άλλες ισχυρές ομάδες. Είμαι ευχαριστημένος από την απόδοσή μου. Ενώ ξεκίνησα ως επιθετικός και ήμουν πρώτος σκόρερ στον Άφοβο, συνέχισα ως δεξί μπακ και κατέληξα σέντερ μπακ στη Θύελλα. Θεωρώ δίκαιη την παραμονή μας στην Α΄ τοπική».

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος