FOLLOW US: facebook twitter

Κόροιβος: Μεγάλη προσοχή στην Κύμη-Τα στατιστικά της ομάδας του Καστρίτη

Ημερομηνία: 11-01-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο Κόροιβος δίνει το Σάββατο ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι κόντρα στην Κύμη, στις 4.30μ.μ. στο κλειστό της Ήλιδας, όπου με νίκη θα κάνει τεράστιο βήμα για την παραμονή στη Basket League. H ομάδα της Εύβοιας είναι σε καλή κατάσταση με 4 νίκες στους 5 τελευταίους αγώνες και το παιχνίδι χρειάζεται μεγάλη προσοχή από τους κυανόλευκους της Ηλείας.

H Κύμη του Γιάννη Καστρίτη, έχει ρεκόρ 4-7 όπως και ο Κόροιβος. Έχει, όπως προείπαμε, 4 νίκες στα 5 τελευταία παιχνίδια, καθώς νίκησε Άρη και Κολοσσό εντός και Πανιώνιο, Τρίκαλα εκτός, ενώ ηττήθηκε στο Ρέθυμνο. Διαθέτει καλή επίθεση με 77,4 πόντους ανά αγώνα, αλλά δέχεται 82 πόντους κατά μέσο όρο.

 Εντυπωσιακός ο Μακ Φάντεν

Η προσθήκη του Μακ Φάντεν (πέρυσι πέρασε και από τον ΠΑΟΚ) έχει προσδώσει δύναμη επιθετικά, με τον 28χρονο Αμερικανό γκαρντ να έχει μέσο όρο 24,8 πόντους στους πέντε αγώνες που έχει φορέσει τη φανέλα της Κύμης, με αποκορύφωμα τους 42 πόντους που πέτυχε στον αγώνα της προηγούμενης αγωνιστικής με τον Κολοσσό. Είχε συγκεκριμένα 8/16 τρίποντα, 6/8 δίποντα και 6/6 βολές! 36 πόντους πέτυχε με τον Πανιώνιο και 29 με τον Άρη κι έχει το εντυπωσιακό 54% στα τρίποντα!

Δεύτερος σκόρερ στη Κύμη είναι ο 26χρονος Αμερικανός φόργουορντ Λένζελ Σμιθ με μέσο όρο 12,5 πόντους ανά αγώνα αλλά και 6 ριμπάουντ και τρίτος ο 28χρονος Αμερικανός γκαρντ Κάμερον Τζόουνς με 12.5 πόντους. Στην τέταρτη θέση στο σκοράρισμα είναι ο 27χρονος σέντερ Γκάρι Μακ Γκι με 9.9 πόντους και 7,4 ριμπάουντ. Από πλευράς Ελλήνων παικτών ξεχωρίζει ο φόργουορντ/σέντερ Σωτήρης Μανωλόπουλος με 9.2 πόντους και 62% στα δίποντα, ενώ ο έμπειρος γκαρντ  Άγγελος Τσαγκαράκης έχει 8 πόντους μέσο όρο, με 69% στα δίποντα.

Πρόκειται για μια ομάδα λοιπόν, που πέρα από το «πολυβόλο» Μακ Φάντεν έχει άλλους 6 παίκτες (συμπεριλαμβανομένου και του φόργουορντ Μάικλ Κάιζερ που έχει μ.ο. 8,6 πόντους) που έχουν πολύ ενεργό ρόλο στην ομάδα και το παιχνίδι θέλει μεγάλη προσοχή από τον Κόροιβο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος