FOLLOW US: facebook twitter

Κυνηγετικός Σύλλογος Αμαλιάδας: Νέοι στόχοι από τους κυνηγούς της Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 15-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα, Περιβάλλον

Κυνηγετικός Σύλλογος Αμαλιάδας – ένας δραστήριο Σύλλογος με μακρά ιστορία

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αμαλιάδας, είναι ένας σύλλογος με μεγάλη ιστορία, αφού ιδρύθηκε το 1932 και θεωρείται από τους παλαιότερους στη χώρα μας, με τη σύγχρονη μορφή του να διαμορφώνεται το 1976.

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αμαλιάδας εκδίδει περισσότερες από 500 άδειες τον χρόνο- δεν έχουμε ωστόσο ακριβή αριθμό των φετινών αδειών –  αν και πριν από λίγα χρόνια είχε φτάσει να θεωρεί από 1000- 1.700 άδειες. Ομως, η οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα μας επηρέασε και τον Κυνηγετικό Σύλλογο της Αμαλιάδας όπως άλλωστε και τους περισσότερους Κυνηγετικούς Συλλόγους της χώρας.

Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμαλιάδας επανεξελέγη στις εκλογές του Συλλόγου τον Μάιο του 2017, ο Κωνσταντίνος Μουσάς που μαζί με τα άλλα δραστήρια μέλη του νέου Δ.Σ έχουν βάλει και καινούργιους στόχους για τον Σύλλογο. Άλλωστε με απόφαση του Δ.Σ επανήλθε μετά από ενάμισι σχεδόν χρόνο αναστολής της λειτουργίας του, το Εκτροφείο του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμαλιάδας, όπου ξεκίνησαν οι εργασίες συντήρησής του. Μάλιστα ο Σύλλογος μετά από επικοινωνία με τον πρόεδρο της Γ’ Κ.Ο.Π θα προμηθεύτεί από το εκτροφείο της περίπου 450 φασιανούς που θα φιλοξενηθούν στο εκτροφείο της Αμαλιάδας μέχρι την λήξη της κυνηγετικής περιόδου και μετά θα απελευθερωθούν σε περιοχές ευθύνης τους. Ανάλογες εργασίες θα γίνουν και για την επαναλειτουργία του ΛΑΓΟΤΡΟΦΕΙΟΥ του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμαλιάδας που μπορεί να φιλοξενήσει έως 50 ζευγάρια λαγών Το δε εκτροφείο θηραμάτων του Συλλόγου ιδρύθηκε το 1996 με πολλή αγάπη αλλά και μεράκι από τα μέλη του συλλόγου. Εχει έκταση 14 στρέμματα και διαθέτει 4 κλωβούς υποδοχής και προσαρμογής για 300 έως 500 φασιανούς και 300 ορτύκια.

Από τη 2η Γιορτή Κυνηγιού του Συλλόγου στην Αμαλιάδα

Να σημειώσουμε επίσης ότι μέσα στις φετινές δράσεις του Συλλόγου ήταν μετά την περσινή επιτυχημένη πρώτη εκδήλωση και η 2η Γιορτή Κυνηγιού στα τέλη Αυγούστου, όπου ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αμαλιάδας διοργάνωσε τρικούβερτο γλέντι για τα μέλη του και φιλοξένησε και κυνηγούς από άλλους Κυνηγετικούς Συλλόγους της Ηλείας.

Μεγάλο είναι το έργο του Συλλόγου στο κομμάτι της θηροφύλαξη, με συνεχόμενες περιπολίες που όπως έχει αποδειχθεί βοηθούν στην καταπολέμηση της λαθροθηρίας κι έτσι τα κρούσματα κάθε χρόνο λιγοστεύουν, ενώ κάθε χρόνο γίνονται απελευθερώσεις φασιανών και λαγών, πάντα με τη βοήθεια του επιστημονικού επιτελείου της Γ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου αλλά και τη συνεργασία του Δασαρχείου της Αμαλιάδας.

Ετσι ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αμαλιάδας καταθέτει ετησίως την ανάλογη μελέτη (που συντάσσεται με τη βοήθεια της Γ’ ΚΟΠ) στο Δασαρχείο Αμαλιάδας και αφού εγκριθεί, ο σύλλογος προχωράει στην απελευθέρωση των θηραμάτων.

Καταλήγοντας να σημειώσουμε ότι ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αμαλιάδας αποτελει μεγάλη δύναμη, είναι ένας από τους πλέον δραστήριους κυνηγετικούς συλλόγους της χώρας μας, κάτι που αποδεικνύεται και από τους επαίνους που έχουν δώσει τόσο το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όσο και η Γ΄ ΚΟ.Π. για το φιλοθηραματικό και φιλοπεριβαλλοντικό του έργο. Οπότε όλοι οι κυνηγοί της περιοχής θα πρέπει να συνεχίσουν να στηρίζουν το έργο του συλλόγου όπως κάνουν τόσα χρόνια, αν θέλουμε να μιλάμε για τη συνέχιση του κυνηγιού στον τόπο αυτό.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος