FOLLOW US: facebook twitter

Κυβέρνηση: Κανένα περιστατικό παραβίασης, καμιά αποδοχή των γκρίζων ζωνών

Ημερομηνία: 16-04-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

«Δεν επιβεβαιώνεται κανένα περιστατικό παραβίασης σε ελληνικό έδαφος» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σχετικά με τα όσα δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός ότι άνδρες της τουρκικής ακτοφυλακής κατέβασαν ελληνική σημαία η οποία είχε τοποθετηθεί σε βραχονησίδα στο Αιγαίο. «Παρόλα αυτά», πρόσθεσε, «συνεχίζουμε τη διερεύνηση του θέματος με ψυχραιμία και με απόλυτη σοβαρότητα».

«Η κυριαρχία επί ελληνικού εδάφους δεν εξαρτάται από σημαίες είναι αδιαμφισβήτητη», διεμήνυσε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και πρόσθεσε ότι «έχουν υπάρξει επικοινωνίες σε επίπεδο διπλωματών».

«Σε κάθε περίπτωση», υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, «οφείλω να πω ότι η δήλωση του κ. Γιλντιρίμ είναι απολύτως προκλητική και καταδικαστέα»

Όπως σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο Τούρκος πρωθυπουργός θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός όταν μιλάει για προκλητικότητα της ελληνικής πλευράς. «Δεν κάνουμε τίποτα άλλο από το να μην αποδεχόμαστε τη θεωρία περί γκρίζων ζωνών και να καλούμε την Τουρκία να επανέλθει στον δρόμο της διεθνούς νομιμότητας. Η όξυνση που επιλέγει η Τουρκία δεν βοηθά κανέναν» ανέφερε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος