FOLLOW US: facebook twitter

«Κοντινό» στο μέλλον

Ημερομηνία: 12-12-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις στις οποίες ένα (οποιοδήποτε) φεστιβάλ τελειώνει με ακόμη καλύτερους οιωνούς απ’ ότι ξεκίνησε. Κι αυτό γιατί φέτος είμαστε στην ευχάριστη θέση να ισχυριστούμε ότι το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου για παιδιά και νέους δεν ολοκληρώθηκε απλά επιτυχώς, αλλά τέθηκαν με σαφήνεια οι βάσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη και την μακροημέρευσή του. Αυτό βέβαια με κάθε επιφύλαξη, καθώς το αν αυτές οι βάσεις θα αξιοποιηθούν στο άμεσο μέλλον για την οικοδόμηση ενός θεσμού με αυξημένη «υπεραξία» για τον τόπο είναι όπως πάντα άλλης τάξεως ζήτημα.

Προφανώς οι δυνατότητες αναβάθμισης του φεστιβάλ αναδείχθηκαν με την παρουσία και την παρέμβαση της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού. Η παρουσία της και μόνο θα σηματοδοτούσε εκ των πραγμάτων την αναγνώριση του αυξημένου κύρους του πετυχημένου κινηματογραφικού πειράματος, το οποίο έγινε κιόλας είκοσι ετών. Ωστόσο, προς ευχάριστη έκπληξη όλων, η κα Κονιόρδου πήγε πολλά βήματα παραπέρα.

Η ουσία των λεγομένων της συνοψίζεται στην εκπεφρασμένη πλέον βούληση της πολιτείας να απαλλάξει τον θεσμό «από την ετήσια αγωνία της επιβίωσης». Είναι κομβικής σημασίας το γεγονός ότι αυτή η «ανάσα» εξειδικεύτηκε στην κατά 25% αύξηση της οικονομικής επιχορήγησης, μέσω της υπογραφής τριετούς προγραμματικής σύμβασης χρηματοδότησης με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το ίδιο το φεστιβάλ.

Υπό το φως αυτών των απρόσμενα ευχάριστων εξελίξεων, επανέρχεται με τον πλέον επιτακτικό τρόπο το ζήτημα της στέγασης. Δεν είναι δυνατόν μία τέτοια διοργάνωση με συμμετοχές από όλο τον πλανήτη να μην έχει την δική της στέγη και να βολοδέρνει σε χώρους οι οποίοι ούτε πληρούν το σύνολο των προδιαγραφών, αλλά και ούτε δημιουργούν μία ισχυρή αίσθηση χωροταξικής αναφοράς. Το φεστιβάλ χρειάζεται σπίτι και κατά συνέπεια οι φορείς και οι πολίτες του Πύργου οφείλουν έστω και όψιμα να αδράξουν την ευκαιρία. Χώροι υπάρχουν. Οι αποθήκες του ΑΣΟ επί παραδείγματι, είναι η προφανέστατη επιλογή. Άλλωστε, ας μην λησμονούμε ότι με την τοποθέτησή της η υπουργός μάς έδωσε μόνο ένα «κοντινό» του μέλλοντος. Χρειάζεται λοιπόν μεγάλη προσοχή γιατί ο Πύργος κινδυνεύει να βρεθεί για ακόμη μία φορά εκτός πλάνου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος