FOLLOW US: facebook twitter

Κολύμβηση με δανεικά…: Δεύτερη χρονιά δεν έδωσε φράγκο το υπουργείο Παιδείας στο δήμο Ήλιδας

Ημερομηνία: 15-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Για δεύτερη χρονιά ο δήμος Ήλιδας «έβαλε» πλάτη για να «τρέξει» το πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης του υπουργείου Παιδείας, στο Κολυμβητήριο Αμαλιάδας. Χωρίς καμία οικονομική στήριξη από το Κράτος και μόνο με τις δυνατότητες του δήμου, παρά τα οικονομικά προβλήματα του ΝΠΔΔ «Ο Ηλείος», το πρόγραμμα υλοποιήθηκε κανονικά και έμαθαν να κολυμπούν περίπου 800 μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Τάξης, 31 δημοτικών σχολείων από την Αμαλιάδα και τη γύρω περιοχή (ακτίνα 25 χλμ).

Το πρόγραμμα κολύμβησης ολοκληρώθηκε χθες και ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος μίλησε για τις καλές διοργανώσεις που γίνονται στο δημοτικό κολυμβητήριο κάτι που αποδείχθηκε πρόσφατα και σημείωσε πως «… το πρόγραμμα της κολύμβησης βοηθά τα παιδιά της Γ’ Τάξης να μάθουν τα βασικά για να μπορούν να κάνουν άφοβα μπάνιο στη θάλασσα. Ο «Ηλείος» έχει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και επιχορηγείται από το δήμο και είχαμε ζητήσει την συνεισφορά του υπουργείου, όμως και την πρώτη χρονιά και τη δεύτερη παρά τις δεσμεύσεις δεν είχαμε βοήθεια. Το κάνουμε για τα παιδιά αλλά πρέπει και οι ιθύνοντες να καταλάβουν πως δεν μπορούμε να τα φορτώνουμε όλα στους δήμους γιατί δεν μπορούν να ανταποκριθούν. Δίνουν αρμοδιότητες χωρίς χρηματοδότηση. Αυτό το κάνουμε για τα παιδιά μας, θα συνεχίσουμε να το κάνουμε αλλά θα πρέπει να υπάρξει κατανόηση για να μας βοηθήσουν στα λειτουργικά έξοδα».

Ο πρόεδρος του «Ηλείου» Αλέξανδρος Μανωλόπουλος, σχολίασε πως το κολυμβητήριο προσφέρθηκε και φέτος στους μαθητές για να μάθουν κολύμβηση, ενώ δήλωσε ευτυχής που στέφθηκε αυτή η προσπάθεια με επιτυχία. Βέβαια εξέφρασε το παράπονο της μη στήριξης στο θέμα των λειτουργικών εξόδων από την πλευρά του υπουργείου.

Μέρα γιορτής χαρακτήρισε τη χθεσινή για τη λήξη του προγράμματος κολύμβησης, ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, Παναγιώτης Ζεύλας, που εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον υπεύθυνο του προγράμματος Φώτη Νικολόπουλο, το σχολικό σύμβουλο Γιώργο Σιακκή και τους εκπαιδευτικούς φυσικής αγωγής που φρόντισαν να υλοποιήσουν το πρόγραμμα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος