FOLLOW US: facebook twitter

Κοινωνικό μέρισμα σε ανασφάλιστους άνω των 67 ετών

Ημερομηνία: 19-12-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Η Διοίκηση του ΟΓΑ καλεί όλους τους ανασφάλιστους υπερήλικες ηλικίας 67 ετών και άνω, που είναι δυνητικοί δικαιούχοι του Κοινωνικού Μερίσματος 2017, να υποβάλουν εκ νέου ή για πρώτη φορά αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα www.koinonikomerisma.gr.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, προκειμένου να μην αποκλειστεί κανείς, τα κριτήρια διαφοροποιήθηκαν από τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας για όσους κάνουν αίτηση στην παράταση, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει και ολοκληρώνεται την επόμενη Τρίτη 26 Δεκεμβρίου.

Σε αυτό το πλαίσιο, εάν ο αιτών είναι 67 ετών και άνω, δεν γίνεται έλεγχος για την ύπαρξη τουλάχιστον ενός ασφαλίσιμου μήνα στην κοινωνική ασφάλιση (ΕΦΚΑ).

Με αυτήν την αλλαγή, οι ανασφάλιστοι υπερήλικες που απορρίφθηκαν στην πρώτη διαδικασία ή δεν υπέβαλαν καν αίτηση είτε είναι επιδοματούχοι του ΟΓΑ, είτε όχι (για παράδειγμα η αίτησή τους έχει απορριφθεί ή βρίσκεται σε εκκρεμότητα), τώρα έχουν αυξημένες πιθανότητες να καταστούν δικαιούχοι του μερίσματος.

Επισημαίνεται πως αιτήσεις πρέπει να υποβάλουν εκ νέου ή εξαρχής όλα τα άτομα με αναπηρία από 67% και άνω που μένουν μόνοι, καθώς και μονογονεικές οικογένειες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος