FOLLOW US: facebook twitter

Κινητοποίηση για το λόφο του Επαρχείου: Πήγαν μόνο οι φορείς…

Ημερομηνία: 23-04-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

Με την παρουσία των εκπροσώπων των φορέων που απηύθυναν και το κάλεσμα διαμαρτυρίας για το θέμα της κοπής των πεύκων στο λόφο του Επαρχείου, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής η συγκεκριμένη δράση.  Περίπου τριάντα άτομα συγκεντρώθηκαν στο χώρο για να εκφράσουν με την παρουσία τους την αντίθεσή τους στα όσα συνέβησαν… Βέβαια ο αριθμός των πολιτών που έχουν εκφράσει τη διαμαρτυρία τους και την αντίθεσή τους για την κοπή των δέντρων είναι πολύ μεγαλύτερος, όμως φαίνεται πως η έκφραση αυτή έχει περιοριστεί μέσω των social media ή πιθανά να απαξιώνουν την καπήλευση από κάθε πολιτική ή αυτοδιοικητική πλευρά της όποιας μορφής διαμαρτυρίας που σε κάθε περίπτωση για το καλό της πόλης θα πρέπει να έχει ανεξάρτητο χαρακτήρα.

Τι είπαν οι φορείς

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πύργου Γιάννης Βένδρας τόνισε μεταξύ άλλων πως «ότι έγινε ήταν μία ενέργεια πρόχειρη και χωρίς καμία βάση, τα δέντρα κόπηκαν χωρίς να υπάρχει λόγος. Το Εργατικό Κέντρο καταδικάζει την ενέργεια αυτή και με τον τρόπο που έγινε…»

Η αναπληρώτρια Γ.Γ του Εργατικού Κέντρου Πύργου και πρόεδρος του συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Πύργου, Χρύσα Ζούπη σημείωσε μεταξύ άλλων πως «… εδώ έχουμε παίξει ως παιδιά και έχουμε δώσει σημείο αναφοράς για πολλά πράγματα, έχουμε φέρει τα παιδιά μας να παίξουν και αυτή τη στιγμή έγινε ένα έγκλημα. Τώρα το αναδιπλώνει και αυτό και λέει ότι θα φυτέψουμε και πάλι τα δέντρα!»

Η πρόεδρος των Πολυτέκνων Μαργαρίτα Ηλιοπούλου σχολίασε ότι δεν πιστεύει «… πως φταίει μόνο ο δήμαρχος, αλλά όλη η παράταξη του κι αυτό είναι πολύ λυπηρό.».

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του ΔΣ Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, ανέφερε πως «… σε αυτό που συμφωνούμε είναι ότι δεν τηρήθηκε η νομιμότητα σε αυτή τη βίαιη επίθεση της δημοτικής αρχής κατά του Επαρχείου. Από εκεί και πέρα όλοι συμφωνούμε ότι δεν έπρεπε να κοπούν τα δέντρα. Ο δήμαρχος ευθύνεται προσωπικά».

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Όραμα Δημιουργίας» Γιάννης Αργυρόπουλος τόνισε ότι «από τη πρώτη στιγμή είπαμε ότι η πράξη αυτή ήταν παράνομη καθώς δεν είχε την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου ενώ καταγγείλαμε τον κ. Λιατσή ότι παραπλάνησε το Δημοτικό Συμβούλιο. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα αυτό.»

Ο πρόεδρος της Περιβαλλοντικής Δράσης Νίκος Φάμελος, επισήμανε ότι ήρθε η ώρα οι πολίτες να αναλάβουν περιβαλλοντική δράση. «Αυτό που έγινε στο Επαρχείο είναι απαράδεκτο. Το Επαρχείο έχει την ιστορία του. Ως ενεργοί πολίτες να απαιτήσουμε την γρήγορη αποκατάσταση του».

Τέλος η εκπρόσωπος των εμμίσθων υπαλλήλων υποθηκοφυλακείου και κτηματολογικών γραφείων νομού Ηλείας Μαριάνθη Παπαστασινού σημείωσε πως «… μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που έχουν πλήξει το νομό μας και κάθε δέντρο είναι πολύτιμο για τον τόπο μας. Από ποιον πήρε την εξουσιοδότηση να κάνει κάτι τέτοιο ο δήμαρχος;»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος