FOLLOW US: facebook twitter

Κινηματογραφικές Βραδιές ΕΛΜΕ Ηλείας: Ο Επιφανής Πολίτης απόψε στο Θέατρο του 1ου Γυμνασίου

Ημερομηνία: 06-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Οι Κινηματογραφικές Βραδιές σας προσκαλούν στην προβολή της βραβευμένης αργεντίνικης ταινίας “Ο Επιφανής Πολίτης”, απόψε Δευτέρα 6 Νοεμβρίου, στις 8.45 μ.μ. στην αίθουσα προβολών και θεάτρου του 1ου Γυμνασίου Πύργου.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Ο Αργεντίνος συγγραφέας Ντανιέλ Μαντοβάνι που ζει στην Ευρώπη εδώ και τριάντα χρόνια αγγίζει το αποκορύφωμα της καριέρας του κερδίζοντας το Νόμπελ Λογοτεχνίας αλλά περνά τη δική του κρίση, έμπνευσης και …ηλικίας. Τα πολυδιαβασμένα βιβλία του περιστρέφονται πάντα γύρω από τη ζωή στο Σάλας, το χωριό όπου γεννήθηκε και δεν έχει επισκεφθεί από τότε που ήταν νέος. Όλα θα αλλάξουν όταν δέχεται την πρόσκληση του δήμαρχου του Σάλας να επισκεφτεί τη γενέτειρά του προκειμένου να του απονεμηθεί μετάλλιο και να ανακηρυχτεί «Επιφανής Πολίτης».

Ο Ντανιέλ αποφασίζει να κάνει το ταξίδι και οραματίζεται μια θριαμβευτική επιστροφή στον τόπο που γεννήθηκε, ένα ταξίδι για να ξαναβρεθεί με παλιούς φίλους και τοπία της νιότης του. Αλλά περισσότερο από όλα μια επιστροφή στην καρδιά της λογοτεχνίας του, στην πηγή της έμπνευσης του. Όταν φτάνει εκεί, ο Ντανιέλ θα διαπιστώσει σταδιακά ότι η σχέση του με τη γενέθλια γη και τους κατοίκους της δεν είναι ακριβώς αυτή που φαντάζεται. Η αρχική ζεστή υποδοχή του χωριού θα εξαφανιστεί και παλιές αντιπαραθέσεις και μυστικά θα έρθουν στην επιφάνεια.

Παίζουν οι: Όσκαρ Μαρτίνεζ, Ντάντι Μπριέβα, Νόρα Νάβας


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος