FOLLOW US: facebook twitter

Κινδύνεψαν να πνιγούν τα σκυλιά – Πλημμύρισε το καταφύγιο των αδέσποτων στη Συντριάδα

Ημερομηνία: 07-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα

adespota-vroxi1

Μέσα στο νερό βρίσκονται τα σπιτάκια που φιλοξενούν τα αδέσποτα σκυλιά, στη Συντριάδα. Η εικόνα στο πρόχειρo καταφύγιο σε χώρο που παραχώρησε τους φιλόζωους ο δήμος, είναι αποκαρδιωτική. Τα σκυλιά κινδύνεψαν να πνιγούν μέσα στο πλημμυρισμένο οικόπεδο και αυτή η εξέλιξη καθιστά ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη δημιουργίας ενός μόνιμού και ασφαλούς καταφυγίου.

adespota-vroxi2

Όπως μας ανέφεραν οι εθελοντές που στηρίζουν την προσπάθεια του Φιλοζωϊκού Συλλόγου Πύργου «μετά από μεγάλη και πολύμηνη πίεση που μας ασκεί ο δήμος να μεταφέρουμε τα σκυλιά που βρίσκονται στο πρόχειρο καταφύγιο της Συντριάδας από το ανατολικό, στο δυτικό τμήμα του χωραφιού, (προκειμένου να μπορέσει να χρησιμοποιήσει τα εγκαταλελειμμένα θερμοκήπια για καλλιέργεια λουλουδιών) και παρά την επισήμανση μας ότι το μέρος με τις πρώτες βροχές λιμνάζει και χρειάζεται να ανοίξουν τα αυλάκια και να επιχωματώσουν το μέρος (πράγμα που αρνήθηκαν), αναγκαστήκαμε να προχωρήσουμε στην μεταφορά τους πριν λίγο καιρό μόνοι μας, χωρίς ουσιαστική λύση και βοήθεια, προς αποφυγή συγκρούσεων και με πρόθεση να διευκολύνουμε τον δήμο (δείχνοντας το παράδειγμα).

adespota-vroxi4

Δυστυχώς μετά την σημερινή (σ.σ. χθεσινή) νεροποντή τα σκυλιά βρέθηκαν μέσα σε λίγες ώρες στο νερό και δύο από αυτά με υποθερμία και οι ελάχιστοι εθελοντές μας μέσα στις λάσπες να προσπαθούν να τα μεταφέρουν σε στεγνό έδαφος» εξήγησαν οι εθελοντές που στηρίζουν την προσπάθεια του Φιλοζωϊκού Συλλόγου Πύργου.

adespota-vroxi5

Να σημειωθεί πως ο χώρος είχε παραχωρηθεί επίσημα από τον δήμο στον σύλλογο για τον σκοπό αυτό, σύμβαση η οποία δεν ανανεώθηκε μετά το τέλος του 2015 όπου και άρχισαν οι πιέσεις για την εγκατάλειψη του χωρίς να υπάρχει ουσιαστική λύση για τα 150 σκυλιά που φιλοξενούνται ακόμα εκεί.

adespota-vroxi3


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος