FOLLOW US: facebook twitter

Κατεβαίνουν σε μπλόκο οι αγρότες του κάμπου

Ημερομηνία: 04-02-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

latifi-agrotes-apokleismos-ethniki-odos2

«Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε πλέον»

Σε ρυθμό κινητοποιήσεων μπαίνουν από σήμερα και οι αγρότες του κάμπου της Ηλείας. Με δύο προσυγκεντρώσεις των τρακτέρ, «ζεσταίνουν» τις μηχανές και την Κυριακή θα αποφασίσουν που θα κινηθούν για να στήσουν μπλόκο από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Τα δυσβάστακτα οικονομικά μέτρα, οι δασικοί χάρτες και το κόστος παραγωγής αποτελούν βασικές αιτίες της καθόδου των αγροτών της περιοχής στους δρόμους.

Το πρωί του Σαββάτου στις 10, οι αγρότες θα προβούν σε προσυγκέντρωση των τρακτέρ τους σε δύο σημεία. Το πρώτο στα φανάρια των Λεχαινών επί της Ε.Ο. Πατρών – Πύργου και λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω στα φανάρια της Βάρδας πάντα επί της εθνικής οδού. Την Κυριακή οι αγρότες θα συνεδριάσουν για να αποφασίσουν που θα στηθεί ένα ενιαίο μπλόκο όπου θα μεταφερθούν όλα τα διαθέσιμα τρακτέρ της περιοχής. Πιθανότατα ο πρώτος αποκλεισμός της εθνικής οδού να γίνει το πρωί της Δευτέρας, στο σημείο που θα αποφασιστεί από τους αγρότες. Τις επόμενες ημέρες όμως θα προβούν και σε άλλες πράξεις συμβολικού χαρακτήρα όπως κατάληψη στην Δ.Ο.Υ. Αμαλιάδας με μηχανοκίνητη πορεία.

Το μέλος του συντονιστικού των αγροτών της περιοχής Ανδρέας Σπατιώτης τόνισε ότι «δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε. Θα παλέψουμε για τη γη μας. Τα πράγματα έχουν χειροτερέψει από πέρυσι και είναι επιτακτική η ανάγκη να ξεσηκωθεί όλη η αγροτιά. Για εμάς ο αγώνας δεν έχει χρώματα και είναι κοινός. Ελπίζουμε να κάνουμε μια νέα αρχή στη Βόρεια Ηλεία για το καλό του κλάδου μας και την επιβίωσή μας» σχολίασε μεταξύ άλλων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος