FOLLOW US: facebook twitter

Κατεβάζει «ρολά» σήμερα η Αμαλιάδα για το νοσοκομείο

Ημερομηνία: 28-06-2017 | Συντάκτης:

Κλειστές οι υπηρεσίες του δήμου, τα εμπορικά καταστήματα και τα φαρμακεία– Συμμετέχουν και οι αγρότες στο Καραβάνι της Υγείας

Τον πρώτο σταθμό εκτός μεγάλων αστικών κέντρων στην χώρα, αποτελεί η Αμαλιάδα για το Καραβάνι της Υγείας. Τα πλείστα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο της πόλης, που αντικατοπτρίζει την κατάσταση της παροχής υπηρεσιών Υγείας στο νομό, οδήγησαν την ΠΟΕΔΗΝ να προγραμματίσει τη μεγάλη αυτή κινητοποίηση, που έγινε σε πόλεις όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα, η Πάτρα και τα Ιωάννινα και στην Αμαλιάδα.

Το ραντεβού έχει δοθεί για τις εννέα το πρωί σήμερα, στην πύλη του νοσοκομείου, όπου θα συμμετάσχουν πέραν των εργαζομένων του νοσοκομείου, οι κάτοικοι της Αμαλιάδας και της ευρύτερης περιοχής, ο δήμος και οι φορείς της πόλης όπως ο εμπορικός, ο ιατρικός, ο δικηγορικός σύλλογος Αμαλιάδας, ο φαρμακευτικός σύλλογος Ηλείας, οι αγρότες του νομού και αρκετοί άλλοι φορείς, ενώ «ρολά» κατεβάζουν οι υπηρεσίες του δήμου Ήλιδας, καταστήματα και φαρμακεία. Από άλλα νοσοκομεία της Πελοποννήσου, ανάλογης δυναμικής με αυτό της Αμαλιάδας θα υπάρξει εκπροσώπηση, για να δοθεί αυτή τη φορά ένα ισχυρό μήνυμα προς το υπουργείο και την κυβέρνηση, από την Περιφέρεια.

Η πορεία που θα ακολουθήσουν οι διαδηλωτές που αναμένεται να ξεπεράσουν τους 2000, είναι μέσω των οδών Ευαγγελιστρίας, Ελ Βενιζέλου, ΚΤΕΛ, Ερμού, Αντωνίου Πετραλιά με τελικό προορισμό τον κόμβο Παπακασελά της Ε.Ο. Πατρών – Πύργου όπου αναμένεται να πραγματοποιήσουν συμβολικό αποκλεισμό. Πρωτεργάτης αυτής της κινητοποίησης είναι φυσικά ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γ.Ν. Αμαλιάδας

Στηρίζει και η ΟΕΒΕ Ηλείας

Το γεγονός ότι το Νοσοκομείο Αμαλιάδας θα πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί  ώστε να προσφέρει το σημαντικό του έργο στην περιοχή της βόρειας Ηλείας είναι αδιαμφισβήτητο. Ένα νοσοκομείο το οποίο  με βάση τα κριτήρια αξιολόγησης που έθεσε το ίδιο το υπουργείο Υγείας, έχει κριθεί μέσα στα 12 καλύτερα νοσοκομεία της χώρας  που διαθέτουμε αυτή την στιγμή από απόδοση αλλά και από την άμεση εξυπηρέτηση των ασθενών.

Κρίνεται αναγκαία εκτός από τη συνέχιση της λειτουργίας του και η αναβάθμιση του και γενικότερα η παροχή των καλύτερων δυνατών υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες της Ηλείας  ειδικά  τώρα  που  έκτος  όλων  των  άλλων οι  παροχές  υγείας   έχουν  μπει  στο  κρεβάτι  του  Προκρούστη,  αφήνοντας  χωρίς  νοσοκομειακή  περίθαλψη  χιλιάδες  αυτοαπασχολούμενους  και  εργαζόμενους.  Η Ο.Ε.Β.Ε Νομού Ηλείας και όλα τα Σωματεία μέλη μας (Σύνδεσμος Εργοληπτών  Ηλεκτρολόγων Αμαλιάδας «Ο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» , Σύλλογος Ε.Β.Ε Νομού Ηλείας, Σωματείο Καταστηματαρχών Κουρέων Κομμωτών Νομού Ηλείας,  Σύνδεσμος Αυτοκινητιστών Ταξί Αμαλιάδας «Ο ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ», Σύνδεσμος Επισκευαστών Αυτοκινήτων και Μηχανημάτων Αμαλιάδας «Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ» , Σωματείο Επαγγελματιών Επεξεργασίας Ξύλου Πύργου και Επαγγελματικό Σωματείο Ξυλουργών Επιπλοποιών Περιφέρειας Πρωτοδικείου Αμαλιάδας «Η ΑΝΑΛΗΨΗ») είναι αλληλέγγυα στον αγώνα τον τοπικών φορέων αλλά και των εργαζομένων. Μόνο  η  μαζική  αντίδραση  και  αντίσταση  μπορεί  να  βάλει   φρένο  στον  κατήφορο  που  οδηγείται  η  αξιοπρέπεια  του Ηλειακού  λαού.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος