FOLLOW US: facebook twitter

Καταφτάνει ο Αλέξης Τσίπρας με 18 υπουργούς

Ημερομηνία: 22-12-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Επαφές χθες και στην Ηλεία με δημάρχους και φορείς για το 9ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Δυτ. Ελλάδας που θα γίνει στην Πάτρα

Σε οργανωτικό οργασμό βρίσκονται το τελευταίο διάστημα τοπικά και κυβερνητικά στελέχη της Δυτικής Ελλάδας, ενόψει το 9ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα στις 22 Ιανουαρίου και το οποίο θα φέρει στην Αχαϊκή πρωτεύουσα μαζί με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, 18 Υπουργούς. Στο επίκεντρο του συνεδρίου θα βρεθούν η ενέργεια, οι μεταφορές και η αξιοποίηση των υδάτινων πόρων σε όλη την Περιφέρεια.

Η κυβέρνηση λίγο πριν την έλευση του Πρωθυπουργού στην Πάτρα, προχωρά στην καταγραφή των αιτημάτων της αυτοδιοίκησης και των φορέων της Ηλείας. Χθες σε ευρεία σύσκεψη παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, των δημάρχων και φορέων του νομού, ουσιαστικά έγινε μια βολιδοσκόπηση των αιτημάτων, προκειμένου, ο κ. Τσίπρας και οι υπουργοί του να βρεθούν στην περιφέρεια όσο το δυνατόν πιο προετοιμασμένοι για να απαντήσουν ή να δώσουν λύσεις στα όσα αναφερθούν.

Το μέλος Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και συνεργάτης της Κυβέρνησης στην διεξαγωγή αυτού του κύκλου των περιφερειακών συνεδρίων, Δημήτρης Σακελλάρης, συναντήθηκε χθες το πρωί στο μικρό συνεδριακό με τους τοπικούς φορείς , όπου συζήτησαν μικρά και μεγάλα θέματα, αλλά προσδιόρισε και τις κυβερνητικές κατευθύνσεις ως προς το συνέδριο.

Όπως τόνισε η συνάντηση αυτή έγινε στο πλαίσιο της διαμόρφωσης των απαιτούμενων προϋποθέσεων, έτσι ώστε να διεξαχθεί το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Δυτικής Ελλάδας. «Δεν αρκεί μετά από μία υπερπροσπάθεια του Ελληνικού λαού που αρχίζει να αποφέρει αποτελέσματα – έτσι ώστε τον Αύγουστο του 2018 να σπάσουμε τα δεσμά της μνημονικής επιτροπείας – να αντιμετωπίσουμε και τα βαθύτερα αίτια που οδήγησαν μία ολόκληρη χώρα έναν ολόκληρο λαό στην οικονομική κατάρρευση.

Πρέπει για πρώτη φορά συντονισμένα συντεταγμένα η κυβέρνηση, οι Περιφέρειες σε συνεργασία με το σύνολο των παραγωγικών, Επιμελητηριακών αυτοδιοικητικών φορέων να διαμορφώσουμε για πρώτη φορά ένα συγκροτημένο παραγωγικό υπόδημα της χώρας ανά περιφέρεια  και επιστημονικό κλάδο. Ξέρετε για εμάς αυτή η διαδικασία δεν είναι μία διαδικασία πίσω από κλειστές πόρτες υπουργείων και επιτροπές σοφών. Είναι μία διαδικασία που θα ξεκινήσει από κάτω προς τα επάνω με την συμμετοχή της κοινωνίας και της Ελλάδας που θέλει να παράγει. Αυτό θα διαμορφώσει τις συνθήκες μίας άλλης πορείας για την χώρα μίας άλλης πορείας για τον Ελληνικό λαό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επισήμανε πως για το αναπτυξιακό συνέδριο θα γίνει προς τα τέλη Ιανουαρίου, τις επόμενες μέρες θα καθοριστούν οι λεπτομέρειες και το σύνολο των παρευρισκόμενων υπουργών, έτσι ώστε να υπάρξει εκτενέστερος διάλογος και συζήτηση για να διαμορφωθεί το παραγωγικό υπόδειγμα.

«Διαχρονικά τμήματα της Δυτικής Ελλάδας έμειναν στάσιμα αναπτυξιακά δεν πρέπει να χρεωθεί σε αμέλεια. Είναι το αποτέλεσμα μίας πολιτικής που υλοποιήθηκε τις προηγούμενες δεκαετίες. Εμείς έχουμε επιλέξει μία άλλη αντίληψη για την πολιτική και θέλουμε η Δυτική Ελλάδα σε συνεργασία μαζί μας και με την περιφέρεια να διαμορφώσει ισχυρά βήματα στο μέλλον. Τα «δώρα» έχουν μία υπερφυσική διάσταση την περίοδο των Χριστουγέννων λόγω του Αγ. Βασίλη.

Δεν θέλω να διαμορφώσουμε ή να δώσουμε δώρα, αλλά να διαμορφώσουμε συνθήκες ώστε να βιώσουν μία ποιοτικότερη κατάσταση οι κάτοικοι της Δυτικής Ελλάδας στο παρόν και το άμεσο μέλλον. Θα αντιμετωπιστούν ζητήματα θα υπάρξουν δεσμεύσεις αλλά αυτές οι δεσμεύσεις δεν πρέπει να αντιμετωπιστούν ως πολιτικάντικα δώρα, αλλά ως το αποτέλεσμα ενός γόνιμου διαλόγου και μίας κοινά συμφωνημένης πολιτικής για το μέλλον. Θα είναι το μισό υπουργικό συμβούλιο εδώ, οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων θα πρέπει να είναι εδώ και θα κλείσουμε με την ομιλία του πρωθυπουργού που θα υπάρξουν δεσμεύσεις» εξήγησε ο κ. Σακελλάρης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι δήμαρχοι Πύργου κ. Λιατσής, Ήλιδας κ. Χριστοδουλόπουλος, Ανδρίτσαινας – Κρεστένων κ. Μπαλιούκος, Πηνειού κ. Καστρινός, Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Μοράντ, αντιδήμαρχοι, ο πρόεδρος του ΔΛΤ Πύργου, κ. Βαρουξής, κ.α.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος