FOLLOW US: facebook twitter

Κατασκεύασαν αναπαράσταση πηνίου Τέσλα

Ημερομηνία: 13-01-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Εκπαίδευση, Νέα

epal-mathites-kataskevi-anaparastasi-pineio

Μαθητές του τμήματος Ηλεκτρολόγων του 1ου ΕΠΑΛ Πύργου

Αναπαράσταση πηνίου Τέσλα (εφευρέτη των μηχανών εναλλασσόμενου ρεύματος), επέλεξαν να κατασκευάσουν για την καθιερωμένη πλέον κάθε χρόνο κατασκευή τους, οι μαθητές του τμήματος Ηλεκτρολόγων του 1ου ΕΠΑΛ Πύργου. Η επιλογή έγινε, επειδή συνδυάζει τις θεωρίες μετασχηματιστών, συντονισμού, πηνίων, πυκνωτών και υπερυψηλής τάσης.

Οι μαθητές, Ιωάννης Κορμπάκης, Σακάι Φιορέλο, Χαράλαμπος Κρεμμύδας Κουρμπνέσι Φλόρενς, Παναγιώτης Τσαβλής, Σινάν Λίκα, Ιώαννης Μπούρας και Ηλίας Χριστόπουλος κατασκεύασαν το πηνίο Τέσλα στο Ηλεκτρολογικό Εργαστήριο Αυτοματισμών του Εργαστηριακού Κέντρου Πύργου με την καθοδήγηση και εποπτεία των εκπαιδευτικών Θανάση Πανόπουλου και Παναγιώτη Λυμπερόπουλου.
Κάθε χρονιά οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ και ΕΚ Πύργου δημιουργούν πρωτότυπες κατασκευές είτε στα πλαίσια κάποιου διαγωνισμού είτε απλά σαν εφαρμογή πέρα από τις υποχρεωτικές εργαστηριακές ασκήσεις του Προγράμματος Σπουδών.
Οι εθελοντικές αυτές εργασίες όπως τόνισαν οι κ.κ. Πανόπουλος και Λυμπερόπουλος, αυξάνουν το ενδιαφέρον των μαθητών για θέματα της ειδικότητάς τους, καλλιεργούν και αναπτύσσουν ατομικές κλίσεις και δεξιότητες, πρωτοβουλία, ομαδικότητα καθώς και ικανότητα επίλυσης τεχνικών προβλημάτων κατά τη σχεδίαση και εκτέλεση ενός έργου. «Στο σχολείο μας δίνεται βάση στην συνεργατική και βιωματική μάθηση στα εργαστήρια ειδικοτήτων όπου οι μαθητές εργάζονται σε μικρές ομάδες και αναπτύσσουν ψυχοκινητικές δεξιότητες».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος