FOLLOW US: facebook twitter

«Κατασκεύασαν» ένα χωριό με μαρίνα και αεροδρόμιο τα άτομα με αναπηρίες στο ΚΕΦΙΑΠ!

Ημερομηνία: 10-03-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

kefiap-paidia-kataskeves

Ολοκληρώθηκε η α’ φάση του προγράμματος ειδικής διαπαιδαγώγησης στο ΚΕΦΙΑΠ

Ξεκινούν από βδομάδα νέα προγράμματα για τα άτομα με αναπηρίες

Με την χαρά και την ικανοποίηση ζωγραφισμένη στα πρόσωπα τους, παιδιά, νέοι και έφηβοι με αναπηρία, ολοκλήρωσαν χθες την πρώτη φάση του προγράμματος ειδικής διαπαιδαγώγησης μέσω κατασκευών στο ΚΕΦΙΑΠ που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ Αρωγή και τον ειδικό συνεργάτη Αρχιτέκτονα- Μηχανικό Παναγιώτη Λευκαδίτη.

Οι ωφελούμενοι πραγματοποίησαν ατομικές και ομαδικές κατασκευές, αναδεικνύοντας τη δημιουργικότητα τους, στηριζόμενοι στην συνεργασία, την ομαδικότητα και την επικοινωνία.

Με την βοήθεια του κ. Λευκαδίτη, κατασκεύασαν ένα μικρό χωριό με σπιτάκια, αλλά και μαρίνα με καράβια και αεροδρόμιο με αεροπλανάκια.

kefiap-xantzi-zoi

«Αισθάνομαι πολύ υπερήφανος για τη συνεργασία αυτή» δήλωσε ο κ. Παναγιώτης Λευκαδίτης, τονίζοντας ότι αποδέχτηκε με χαρά την πρόταση να συμμετάσχει στο πρόγραμμα, χαρακτηρίζοντας «ιερό να μπορείς να βοηθάς και να προσφέρεις σε άτομα που ο Θεός θέλησε να έχουν κάποιες ιδιαιτερότητες ξεχωριστές». «Είναι χρέος όλων μας και δη της πολιτείας να καταφέρει να στηρίζει αυτά τα παιδιά όσο πιο πολύ μπορεί. Κάθε παιδί έφτιαξε τη δική του κατασκευή και είμαι πολύ περήφανος γιατί ήταν πολύ συνεργάσιμα και άξιοι συνεργάτες. Όσο πιστεύουμε στα παιδιά αυτά, μας εκπλήσσουν ευχάριστα καθώς κάνουν πράγματα που δεν το περιμένουμε. Τα παιδιά πιστεύω ότι κέρδισαν πολλά. Κέρδισαν να βάζουν ένα προγραμματισμό σε αυτό που θέλουν να κάνουν και στόχο. Ο στόχος φέρνει την επιτυχία και αυτό είναι πολύ σημαντικό για τα ίδια τα παιδιά. Προσωπικά, η συγκεκριμένη αυτή «δουλειά» γιατί το βλέπω σαν κάτι διαφορετικό και όχι σα δουλειά, ήταν η πιο εύκολη της ζωής μου αλλά συγχρόνως η πιο σπουδαία».

kefiap-lefkaditis-panagiotis

Ξεκινούν νέα προγράμματα

Η υπεύθυνη του ΚΕΦΙΑΠ κ. Ζωή Χαντζή, Κοινωνική Λειτουργός επισήμανε ότι την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η πρώτη φάση του προγράμματος  Μουσικοκινητικής-Θεατρικής αγωγής το οποίο απευθύνεται πάλι  σε παιδιά με αναπηρία, χωρίς όμως να αποκλείονται από αυτό  και ενήλικες με αναπηρία, ενώ στο τέλος Απριλίου θα ξεκινήσει  και η πρώτη φάση του προγράμματος  ζωγραφικής.

«Στο τέλος του Μαΐου  θα ξεκινήσει η δεύτερη φάση και των τριών προγραμμάτων  κατά τη διάρκεια της οποίας θα υπάρξει συνεργασία των τριών εκπαιδευτών και των ωφελουμένων ώστε τον Ιούνιο να παρουσιαστεί στην ευρύτερη κοινότητα  το αποτέλεσμα όλων των προγραμμάτων. Όλα τα προγράμματα ψυχοκοινωνικής στήριξης  εφαρμόζονται από  προσωπικό που έχει εμπειρία και γνώση σχετικά με τις εξειδικευμένες ανάγκες των ατόμων με αναπηρία  που ο κύριος στόχος τους δεν είναι  μόνο  να αξιοποιούν δημιουργικά το χρόνο των ωφελουμένων  αλλά κυρίως να τους στηρίξουν  να αναπτύσσουν δεξιότητες, μέσα σε ένα περιβάλλον επικοινωνίας, ανταλλαγής και έκφρασης συναισθημάτων στο οποίο θα δίνεται σημασία στη δημιουργία και την  αυτοέκφραση».

kefiap-paidia-kataskeves2

Παράλληλα, η κ. Χαντζή, πρόσθεσε ότι έχουν ενισχυθεί επιπλέον τα προγράμματα λειτουργικής αποκατάστασης με προσωπικό από τον ΟΑΕΔ με δυο λογοθεραπευτές και δύο φυσικοθεραπευτές και έναν ακόμα εθελοντή φυσικοθεραπευτή και έναν εθελοντή λογοθεραπευτή. «Αυτό σημαίνει ότι το πρόγραμμα λογοθεραπείας πραγματοποιείται και απόγευμα για όσους ωφελούμενους το πρωί παρακολουθούν τα μαθήματα τους, ενώ η θεραπευτική πισίνα λειτουργεί μία επιπλέον μέρα την εβδομάδα ώστε το προσωπικό να ανταποκρίνεται στα αυξημένα αιτήματα, ενώ στα προγράμματα συμμετέχει εθελοντής φυσικοθεραπευτής και εθελοντής λογοθεραπευτής».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος