FOLLOW US: facebook twitter

Καταβάλλεται την Παρασκευή το Κοινωνικό Μέρισμα

Ημερομηνία: 11-12-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

Τακτοποιούνται και τα τελευταία προβλήματα- «Κλειδώνει» απόψε η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων-προτάσεις για μικρή παράταση

Κι ενώ  απομένουν λίγες ώρες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η ΗΔΙΚΑ που έχει επιφορτιστεί με την ηλεκτρονική κάλυψη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα, επιδιώκει να ρυθμίσει και τα τελευταία προβλήματα που έχουν ανακύψει. Ο προγραμματισμός του οικονομικού επιτελείου θέλει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα να «κλειδώνει» απόψε τα μεσάνυχτα και το βοήθημα να καταβάλλεται την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου. Ήδη πάντως έχουν κατατεθεί προτάσεις από υπηρεσιακούς παράγοντες για να δοθεί ολιγοήμερη παράταση στην όλη διαδικασία.

Τα προβλήματα ωστόσο που έχουν ρυθμιστεί εντοπίζονται κυρίως στις περιπτώσεις γέννησης τέκνου εντός του 2017, που δεν αναγράφονται στη φορολογική δήλωση του 2016 και σε περιπτώσεις εν δυνάμει δικαιούχων, για τους οποίους έχει γίνει λάθος στην αναγραφή των προστατευόμενων μελών στη φορολογική τους δήλωση ή έχει γίνει λάθος στον ΑΜΚΑ τους. Για το λόγο αυτό όταν επιδιώκουν να μπουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, για να υποβάλλουν αίτηση, αυτή δεν γίνεται δεκτή. Οι υπηρεσίες της ΗΔΙΚΑ εντόπισαν το πρόβλημα και, έστω και την ύστατη ώρα, επιδιώκουν την επίλυσή του.

Την ίδια στιγμή, διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν 4.479 αιτήσεις που έχουν υποβληθεί από συζύγους φιλοξενούμενων. Για να εγκριθούν θα πρέπει να αποδεικνύεται ότι αφορούν περιπτώσεις θανόντα οικοδεσπότη. Έως τώρα η ΗΔΙΚΑ έχει αποστείλει πάνω από 15.000 ειδοποιήσεις, σε αιτούντες που έχει διαπιστωθεί ότι η αίτησή τους έχει λαθεμένα στοιχεία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος