FOLLOW US: facebook twitter

Κατέκτησαν την 3η θέση Πανελλαδικά στο διαγωνισμό πειραμάτων

Ημερομηνία: 01-02-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

gel4o-peiramata-vraveio2

Η ομάδα του 4ου ΓΕΛ Πύργου στο διαγωνισμό EUSO 2017

Την 3η θέση, στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό πειραμάτων στην Φυσική, Χημεία και Βιολογία, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, κατέκτησε η ομάδα μαθητών του 4ου ΓΕΛ Πύργου που είχε προκριθεί στον αντίστοιχο διαγωνισμό του Νομού που έγινε στα πλαίσια της 15ης Ευρωπαϊκής Ολυμπιάδας Επιστημών 2017.

Η τριμελής μαθητική ομάδα του 4ου ΓΕΛ Πύργου που αποτελείται από τους μαθητές της Β΄ Λυκείου Αριστοτέλη Αναστόπουλο, Γεώργιο Ηλιόπουλο  και Αλέξιο Κωνσταντόπουλο συνοδευόμενη από τον υπεύθυνο του ΕΚΦΕ Ηλείας κ. Ηλία Καλογήρου και τον Φυσικό κ. Αριστείδη Ταυλόπουλο, οι οποίοι μαζί με τον Σχολικό Σύμβουλο ΠΕ 4 Ηλείας κ. Αντρέα Νιώτη, την Χημικό κ. Τασία Στάμου και την Βιολόγο κ. Ευθυμία Βαμβακά είχαν αναλάβει και την προετοιμασία τους, διαγωνίστηκαν στις 28 Ιανουαρίου στη β΄ φάση του διαγωνισμού που έγινε στο ΕΚΦΕ Αγίων Αναργύρων στην Αθήνα, πετυχαίνοντας με τα πειράματα που παρουσίασαν την 3η θέση Πανελλαδικά.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για ένα σημαντικό διαγωνισμό που σκοπό έχει την προώθηση της ένταξης του πειράματος στη μελέτη των φυσικών επιστημών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς και στην ενασχόληση των μαθητών με την επιστημονική μεθοδολογία για την επίλυση πραγματικών προβλημάτων από την καθημερινή ζωή.

Οι δυο τριμελείς ομάδες μαθητών που επιλέχθηκαν στην τελική φάση, θα συμμετάσχουν στην 15η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών στη Δανία το Μάιο 2017.
gel4o-peiramata-vraveio


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος