FOLLOW US: facebook twitter

Καστρινός: Ρευματοκλοπές, υδρόμετρα και ανακύκλωση τινάζουν τον προϋπολογισμό στον αέρα

Ημερομηνία: 07-11-2017 | Συντάκτης:

Έκρουσε καμπανάκι ο Καστρινός: «Αυξήσεις στα δημοτικά τέλη του δήμου Πηνειού αν δε συμμορφωθούν οι παραβάτες»

 Τις προθέσεις της δημοτικής αρχής ξεκαθάρισε ο δήμαρχος Πηνειού, Αλέξης Καστρινός, ως προς την περίπτωση αύξηση των δημοτικών τελών, στέλνοντας το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Οι ρευματοκλοπές, οι παράνομες συνδέσεις ύδρευσης και η πτώση της ανακύκλωσης, τινάζουν τον προϋπολογισμό του δήμου στον αέρα. Η κατάσταση που διαμορφώνεται οδηγεί αναπόφευκτα σε μεγάλες αυξήσεις των τελών και σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες μαζί με τους αντιδημάρχους και τους εντεταλμένους συμβούλους του, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και απεύθυνε έκκληση για επιστροφή στη νομιμότητα για τους παραβάτες, που επιβαρύνουν τους συνδημότες τους.

Ο κ. Καστρινός τόνισε πως «… στον έλεγχο που κάνουμε και οι αντιδήμαρχοι και οι υπηρεσιακοί παράγοντες έχουμε διαπιστώσει πολύ μεγάλη ρευματοκλοπή. Έχουν γίνει τόσες παράνομες συνδέσεις που και εμείς έχουμε απορήσει με αυτά που συναντάμε καθημερινά. Έχουμε μπει στη διαδικασία να «κόβουμε» κάθε τέτοια παροχή και κάνω έκκληση στους συνδημότες μου, να μην μπουν ξανά σε αυτή τη διαδικασία.

Αυτή τη στιγμή τα έσοδα από τη ΔΕΗ είναι «κατακόκκινα». Και ξέρετε πως με τα ανταποδοτικά της ΔΕΗ γίνονται διαφορετικά πράγματα και για τον φωτισμό και για την καθαριότητα. Με αποτέλεσμα με τα έξοδα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή για την καθαριότητα, μαζί με το φωτισμό αλλά και με τον παράνομο φωτισμό, να «κοκκινίζουν» τον προϋπολογισμό και να μην βγαίνουν οι προϋπολογισμοί. Οπότε καταλαβαίνει κάποιος εύκολα, πως αν συνεχιστούν αυτά τα φαινόμενα είναι αναπόφευκτη μεγάλη αύξηση των τελών».

Όμως όπως εξήγησε δεν είναι μόνο οι ρευματοκλοπές, αλλά και οι παροχές υδροδότησης χωρίς υδρόμετρο, ή μη εγγεγραμμένες παροχές ή ακόμα παροχές που καλύπτουν περισσότερους από έναν πελάτες. Εξήγησε ο δήμαρχος πως με αυτό τον τρόπο ο δήμος δεν μπορεί να λειτουργήσει ομαλά και ζήτησε από τους πολίτες να επιστρέψουν στη νομιμότητα. «Δεν διαφωνεί κανείς ότι είναι δύσκολες οι εποχές αλλά τι πρέπει να κάνουμε; Ρευματοκλοπές, ή να βγάζουμε τους μετρητές από τις παροχές;» είπε και ζήτησε όλοι να δηλώσουν τις παροχές που έχουν.

Μια τρίτη παράμετρος που αυξάνει αντί να μειώνει τα έξοδα του δήμου, είναι η πορεία της ανακύκλωσης. Ο κ. Καστρινός παραπονέθηκε πως στο δήμο Πηνειού, παρουσιάζεται πτώση στην ανακύκλωση και φαίνεται πως οι πολίτες ελαφρώς την εγκαταλείπουν. «Και ένα κιλό χαρτί να πάει στην ανακύκλωση το γλιτώνουμε από την ποσότητα που πάμε στην καθαριότητα. Δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε την ανακύκλωση.

Δεν μπορεί να ορθοποδήσει ένας δήμος έτσι. Πανελλαδικά και μέσα από την ΚΕΔΕ βλέπω πως όλοι οι δήμοι θέλουν να προχωρήσουν την ανακύκλωση. Και εμείς δεν είμαστε μεγάλος δήμος για να έχουμε σοβαρά οικονομικά οφέλη. Όμως πρέπει να το κάνουμε για να μειώσουμε τα έξοδα στην καθαριότητα» είπε και επισήμανε πως και αυτός είναι ένας λόγος που θα οδηγήσει στην αύξηση των δημοτικών τελών. Σχολίασε πως δεν γίνεται στην αυτοδιοίκηση να πολιτεύεται κάποιος με λαϊκισμό για να είναι αρεστός, καθώς τα αποτελέσματα δεν θα είναι καθόλου καλά.

Παρεμβάσεις για τη στάθμευση

Το θέμα της στάθμευσης των οχημάτων ήταν ένα ακόμα θέμα που έθιξε ο κ. Καστρινός στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου. Πρόβλημα που οξύνεται ιδιαίτερα τις ημέρες που έχει λαϊκή αγορά στη Γαστούνη. «Μίλησα με την Αστυνομία θα κάνουμε τις διορθώσεις που πρέπει να κάνουμε. Θα γίνουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη στάθμευση για να μπορεί να ρυθμίζεται η κίνηση. Όλοι έχουμε την απαίτηση ότι κάνουμε το αυτοκίνητο να είναι δίπλα. Δεν είναι έτσι και η Γαστούνη έχει αρκετούς δρόμους για στάθμευση» επισήμανε ο κ. Καστρινός.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος