FOLLOW US: facebook twitter

Κανονικά χθες οι Εκλογές Εργατικού Κέντρου Πύργου: Πρωτιά για τη Αδέσμευτη Κίνηση Εργαζομένων

Ημερομηνία: 20-02-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

ergatiko-kentro-ekloges-prwtia-adesmeuti-kinisi-ergazomenwn1

Η Αδέσμευτη Κίνηση Εργαζομένων αναδείχθηκε πρώτη δύναμη στις χθεσινή αρχαιρεσίες  για την ανάδειξη των νέων οργάνων του Εργατικού Κέντρου Πύργου με 34 ψήφους κερδίζοντας 7 έδρες, με δεύτερη δύναμη την Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία – ΔΑΣ- με 19 ψήφους και 5 έδρες στην νέα Διοίκηση.

ergatiko-kentro-ekloges-prwtia-adesmeuti-kinisi-ergazomenwn4

Ο κ. Γιάννης Βένδρας πρώην γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Πύργου και υποψήφιος με την Αδέσμευτη Κίνηση Εργαζομένων τόνισε ότι οι εκλογές εξελίχθηκαν ομαλά και η προσέλευση ήταν ικανοποιητική  για την εκλογή των οργάνων της νέας Διοίκησης. Στις εκλογές κλήθηκαν να συμμετάσχουν 55 αντιπρόσωποι από 19 σωματεία για να εκλέξουν την 11μελή Διοίκηση του ΕΚΠ.

ergatiko-kentro-ekloges-prwtia-adesmeuti-kinisi-ergazomenwn3

«Αυτή τη στιγμή ο κόσμος περνά πολύ δύσκολα, η κοινωνία είναι τσακισμένη από τα μνημόνια, γι αυτό και πιστεύω ότι το Εργατικό Κέντρο πρέπει να αποτελέσει το σπίτι των εργαζομένων και καλούμε όλον τον κόσμο να έρχεται στο Εργατικό Κέντρο, η διοίκησή του είναι καθημερινά παρούσα, οι αντιπρόσωποι έρχονται κάθε τρία χρόνια να ψηφίσουν. Στοχοι μας από την αρχή ήταν η προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων που δεν έχουν χρώμα. Όσο πιο πολύ συσπειρωμένοι είναι οι εργαζόμενοι, τόσο πιο πολλά μπορούν να πετύχουν. Σε αυτή τη φάση, στο μνημόνιο που έρχεται επειδή οι δανειστές επιμένουν στα συνδικαλιστικά και στην Ελλάδα μετά από 7 χρόνια μνημονίων μόνο τα συνδικάτα δεν έχουν καταρρεύσει όπως σε άλλες χώρες που εφαρμόστηκαν μνημόνια, προσπαθούν να χτυπήσουν το συνδικαλιστικό κίνημα, γι αυτό και πρέπει να οργανωθούμε. Είναι λάθος αυτό που λέγεται ότι χρηματοδοτούνται τα συνδικάτα και ο συνδικαλισμός. Ο μεγαλύτερος λόγος της κρίσης του συνδικαλιστικού κινήματος είναι η ίδια η κρίση, είναι οικονομικοί λόγοι γιατί ο εργαζόμενος φοβάται να απεργήσει για να μην χάσει το μεροκάματο του.»

ergatiko-kentro-ekloges-prwtia-adesmeuti-kinisi-ergazomenwn

Ο Γιώργος Ηλιόπουλος, αντιπρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων και υποψήφιος για το Δ.Σ με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ, σε δηλώσεις του κατά την διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας, ανάφερε καταρχήν ότι «η  ένσταση της ΔΑΣ απορρίφθηκε και μάλιστα χωρίς αιτιολογηση και αυτό προξενεί τουλάχιστον ερωτηματικά  και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για το ρόλο της Δικαιοσύνης.  Εμείς ως παράταξη δώσαμε αγώνα με στοχο να αλλάξει η κατάσταση το Εργατικό Κέντρο Πύργου προς όφελος των εργαζομένων. Την πλειοψηφία στη διοίκηση ως τώρα την είχαν οι δυνάμεις που λυμαίνονται το εργατικό κίνημα στην περιοχή, μια  πλειοψηφία που έχει βάλει πλάτη στις ανατροπές που έχουν να κάνουν με τα δικαιώματα των εργαζομένων προς όφελος των εργοδοτών και εμείς δώσαμε τη μάχη να αλλάξουμε αυτήν την κατάσταση. Για πρώτη φορά δεν κατέβηκε ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ και αυτό είναι επίσης αξιοπέριργο. Εμείς θα συνεχίσουμε ως παράταξη να δώσουμε τη μάχη στο επίπεδο του συσχετισμού δύναμης στο συνδικαλιστικό κίνημα προς όφελος των εργαζομένων και του ταξικού κινήματος. Θέλουμε να καλέσουμε και τον κόσμο της δουλειάς στο συλλαλητήριο που πραγματοποιείται την ερχόμενη Τρίτη 21 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί στην πλατεία ΟΤΕ για να αγωνιστούμε για όλα αυτά που έρχονται, τα νέα μέτρα, τις περικοπές και τα μνημόνια. Να ξεσηκωθεί ο κόσμος!»

ergatiko-kentro-ekloges-prwtia-adesmeuti-kinisi-ergazomenwn2


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος