FOLLOW US: facebook twitter

Κανονικά η Κυριακάτικη αγορά στη Ν. Μανωλάδα: Με τη στήριξη Μπαλαούρα πήρε έγκριση από το Υπ. Εμπορίου

Ημερομηνία: 10-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Αίσια κατάληξη είχε το θέμα που είχε δημιουργηθεί με την Κυριακάτικη αγορά της Νέας Μανωλάδας. Συγκεκριμένα ο νόμος 4497/2017 προέβλεπε ότι στις Κυριακάτικες Αγορές θα πωλούνται παντός είδους προϊόντα εκτός από νωπά προϊόντα , δηλαδή κηπευτικά ,φρούτα κλπ..  Όπως τονίστηκε από το Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης, αν το συγκεκριμένο άρθρο 16, ίσχυε όπως αρχικά είχε διατυπωθεί, τότε όλοι οι παραγωγοί  δεν θα μπορούσαν στο μέλλον να δραστηριοποιηθούν στην Κυριακάτικη Αγορά της Νέας  Μανωλάδας, με αποτέλεσμα η συγκεκριμένη αγορά αλλά και η οικονομία της περιοχής να υποστούν πολύ μεγάλο πλήγμα.

Ο Δήμος απέστειλε επιστολή στο Υπουργείο Εμπορίου για διευκρινίσεις και ταυτόχρονα ζητούσε την  εξαίρεση της Κυριακάτικης αγοράς νέας Μανωλάδας από την απαγόρευση διάθεσης νωπών προϊόντων.

Σε συνεργασία με τον Βουλευτή κ. Μάκη Μπαλαούρα , ο οποίος συνέβαλε αποφασιστικά στη λήψη της τελικής απόφασης από το Υπουργείο, αλλά και τους συλλόγους παραγωγών της Λαϊκής  ελήφθη η  έγκριση από το Υπουργείο, για συνέχιση της λειτουργίας της Κυριακάτικης Αγοράς της Νέας Μανωλάδας όπως λειτουργούσε και πριν και έτσι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την μελλοντική λειτουργία της προς όφελος όλης της περιοχής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος