FOLLOW US: facebook twitter

Καμιά γυναίκα μόνη απέναντι στη βία: Ενημερωτική δράση στην Αμαλιάδα

Ημερομηνία: 27-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Με στόχο να ενημερωθούν οι πολίτες για την βία κατά των γυναικών πραγματοποιήθηκε δράση στο κέντρο της Αμαλιάδας, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την εξάλειψη του τραγικού αυτού φαινομένου. Οι εθελοντές των εμπλεκόμενων φορέων διένεμαν ενημερωτικό υλικό και έντυπα στους περαστικούς, ενώ στο πλαίσιο της ίδιας ημέρας φωταγωγήθηκαν και κτίρια όπως το δημαρχείο με το πορτοκαλί χρώμα – σύμβολο ενάντια στη βία κατά των γυναικών. Τη δράση διοργάνωσαν ο Δήμος Ήλιδας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Κοινωφελές Σωματείο «Πύρρων ο Ηλείος» με τη συνεργασία του Εμπορικού Συλλόγου, του σωματείου Ίκελος και του ΕΕΣ.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστουδουλόπουλος, «… τέτοιες εκδηλώσεις είναι σημαντικές και για αυτό το λόγο ο δήμος χαιρετίζει αυτή την εκδήλωση. Γίνονται για να υπενθυμίζουν σε όλους ότι φαινόμενα βίας και όποιας μορφής αλλά ειδικά κατά το γυναικών δεν πρέπει να είναι ανεκτά από κανέναν. Ιδίως η ενδοοικογενειακή βία, που στις μέρες μας έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις, πρέπει επιτέλους να σταματήσει. Τα θύματα γίνονται θύματα εκμετάλλευσης σε πολλές μορφές βίας. Ως δήμος έχουμε κάνει κάθε προσπάθεια ούτως ώστε να μπορούν οι γυναίκες – θύματα να λένε τα προβλήματά τους και να μπορεί η Πολιτεία και ο δήμος να βοηθήσουν, για την εξάλειψη του φαινομένου» είπε ο δήμαρχος και συμπλήρωσε πως ο δήμος διαθέτει δομή με ψυχολόγο για να βοηθήσει.

Η Ζωή Βουρλούμη εκ μέρους του «Πύρρωνα» ανέφερε πως «… ήταν μια δράση ενημέρωσης στο κέντρο της πόλης για τη βία κατά των γυναικών. Πρόκειται για ένα σοβαρό κοινωνικό ζήτημα που πάντα ταλάνιζε την ελληνική κοινωνία, που έφερε διάφορα στοιχεία από άλλους πολιτισμούς. Τα τελευταία χρόνια όμως και λόγω της κρίσης έχει παρατηρηθεί μια αύξηση της βίας. Δεν είναι μόνο η σωματική, αλλά η λεκτική, η ψυχολογική, η σεξουαλική παρενόχληση, οι βιασμοί, οι τοξικές σχέσεις, το bullying, οτιδήποτε δηλαδή καταρρακώνει την προσωπικότητα της γυναίκας. Εμείς ευελπιστούμε σήμερα να ενημερωθεί ο κόσμος. Υπάρχει γραμμή πρώτης ανάγκης και το καλό θα ήταν να υπάρχει και μια διασύνδεση με δομές υποστήριξης κακοποιημένων γυναικών. Υπάρχει τέτοια δομή στην Πάτρα. Όποια γυναίκα τολμήσει να σπάσει τη σιωπή θα μπορέσει να λύσει τα προβλήματα αυτά».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος