FOLLOW US: facebook twitter

Καλοκαιρινή εκστρατεία στη Βιβλιοθήκη Πύργου: Ανακάλυψαν τα ζώα της θάλασσας!

Ημερομηνία: 17-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Ξεπερνώντας κάθε ρεκόρ συμμετοχής, 27 παιδιά, ανακάλυψαν τα ζώα της θάλασσας, στο ξεχωριστό πρόγραμμα που υλοποίησε η Βιβλιοθήκη Πύργου στο πλαίσιο της καλοκαιρινής εκστρατείας.

Η Μαρία Γιαννακοπούλου, εκπαιδευτικός, Master of Education, ως εμψυχώτρια, η Βάσω Ψυχομάνη, τελειόφοιτη Φιλολογίας, η Στέλλα Αθανασίου, εκπαιδευτικούς, η Αιμιλία Ζαφειροπούλου, φιλόλογος και οι μικρές φίλες της βιβλιοθήκης Νίκη Καζιάνη και Ιωάννα Γιαννάτου ως εθελόντριες ταξίδεψαν τα παιδιά στο μαγικό κόσμο των ζώων της θάλασσας.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με την προβολή ενός βίντεο, όπου τα παιδάκια παρακολούθησαν ποια ζώα ζουν στο βυθό και πήραν κάποιες πληροφορίες γι αυτά, τις οποίες επεξεργαστήκαν στη συνέχεια. Έτσι τα παιδιά έμαθαν ποιά ζώα ζουν στο βυθό, πόσο μεγάλα και πόσο μικρά ζώα υπάρχουν, τι τρώνε, ποιος γεννάει τα αβγά και ποιος φροντίζει ώστε να γεννηθούν τα μικρά.

Στη συνέχεια, απάντησαν σε όλα τα αινίγματα για τα ζώα σωστά, οπότε διαχειρίστηκαν σωστά τις πληροφορίες που πήραν.

Δημιούργησαν όλα μαζί ένα ομαδικό κολάζ, με θέμα «Ο βυθός της θάλασσας», όπου το κάθε παιδάκι ζωγράφισε το ζώο που ήθελε, το έκοψε και το κόλλησε στο βυθό μαζί με τα … φύκια.

Τέλος, το καθένα ξεχωριστά έφτιαξε ένα ατομικό ζωάκι της θάλασσας για να το πάρουν στο σπίτι, ώστε να έχουν κάποιο ενθύμιο από αυτή την ημέρα.

Η χρυσόσκονη με την οποία πασπάλισαν τις κατασκευές αλλά και το μπόλικο γκλίτερ σε χεράκια και μουτράκια απογείωσε τον ενθουσιασμό και το κέφι.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος