FOLLOW US: facebook twitter

Καλοκαίρι στη Βιβλιοθήκη Πύργου: Ωχ, χταπόδι, λάθος πόδι…

Ημερομηνία: 26-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Πώς θα διδάξουμε τα παιδιά μας με διασκεδαστικό τρόπο, με σκοπό να ταρακουνήσουμε λίγο τα βαριά θεμέλια της προσμονής για τελειότητα; Το λάθος, η αποτυχία, η ελλιπής ολοκλήρωση ενός έργου μπορούν να γίνουν υπέροχοι δάσκαλοι, αφού είναι μάλλον αδύνατον να αναμένουμε από τους εαυτούς μας και τα παιδιά μας να είναι πάντα άψογα και τέλεια.
Το μεγάλο αυτό στοίχημα επιχείρησε με πολλή αγάπη και κόπο η κ. Ανδριάνα Σκαρτσιάρη, βρεφονηπιοκόμος, στο πλαίσιο της 2ης εκδήλωσης των προγραμμάτων “Καλοκαίρι στη Βιβλιοθήκη 2018”.

Η ιστορία ξεκίνησε  με ένα χταπόδι. Όπως όλα τα χταπόδια έχει οχτώ πόδια. Και όταν ακόμα ήταν μικρά, όπως άλλωστε όλοι μας, τα πόδια του έπαιζαν. Και μεγαλώνοντας, έγιναν όλα καταξιωμένοι επαγγελματίες. Το πρώτο είναι γιατρός, το δεύτερο μάγειρας – σεφ ξακουστός, το τρίτο πυροσβέστης, το τέταρτο οικοδόμος, το πέμπτο ζαχαροπλάστης, το έκτο φωτογράφος, το έβδομο κηπουρός και το τελευταίο κουρέας. «Να όμως που έρχονται και οι μελανές εκείνες ημέρες, σαν Δευτέρες ρημαγμένες που το χταπόδι μας στραβοξυπνάει και χάνει τα αυγά και τα πασχάλια.

Το ένα πόδι στη δουλειά του άλλου πάει. Κι απίθανα μπερδέματα συμβαίνουν που αν και θα μπορούσαν ατυχήματα να προκαλέσουν τελικά σε φαρσοκωμωδία καταλήγουν… Έτσι κάπως, πάνε οι φίλοι του στο γιατρό κι εκείνος του λέει να βάλουν κόκκινο πιπέρι και μουστάρδα. Τότε όλοι καταλαβαίνουν πως δεν είναι το πόδι-γιατρός αλλά ο μάγειρας. Γελούν και λένε “Ωχ, χταπόδι, λάθος πόδι! Τέτοια μπερδέματα γίνονται πολλά με τα πόδια του χταποδιού. Πάντα όμως, όταν το χταπόδι με κατανόηση και υπομονή, μαλώνει λίγο τα πόδια του και ξανά τα στρώνει στη δουλειά. Γιατί ξέρει ότι κάθε ημέρα δεν μπορεί να δίνει τον καλύτερό του εαυτό.

Γνωρίζει ότι θα έρθουν και εκείνες οι δύσκολες, μουντές ημέρες που τα λάθη θα διαδέχονται το ένα το άλλο, θα σκοντάφτεις πάνω στον ίδιο σου τον εαυτό.

Και είναι αυτές οι ημέρες που χωρίς θυμό και πανικό, με ηρεμία και υπομονή πρέπει να κάνεις ένα βήμα πίσω. Το ίδιο όμως πρέπει να κάνουν και οι γύρω σου – οι  φίλοι και οι γνωστοί, όλοι εκείνοι που σε αγαπούν και γνωρίζουν τα ταλέντα σου

Και αυτό θα πει ενσυναίσθηση – να μία όμορφη καινούργια λέξη να μάθουμε στα παιδιά και να θυμηθούμε και εμείς. Και για να θυμόμαστε αυτή την ιστορία, τα παιδιά με κέφι και φαντασία δημιούργησαν το δικό τους χταπόδι…».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος