FOLLOW US: facebook twitter

Και η Αμαλιάδα στο «Καραβάνι της Υγείας»

Ημερομηνία: 07-10-2016 | Συντάκτης:

amaliada-nosok

Αντιπροσωπία εργαζομένων του νοσοκομείου στο μεγάλη συλλαλητήριο

Στο «Καραβάνι της Υγείας» που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα με προορισμό το υπουργείο Υγείας, συμμετείχε και αντιπροσωπία εργαζομένων του νοσοκομείου Αμαλιάδας. Ήταν μια πραγματικά μεγάλη κινητοποίηση των εργαζομένων στο χώρο της Υγείας. Από τα κεντρικά γραφεία του ΕΚΑΒ ξεκίνησε νωρίς το πρωί το «Καραβάνι της Υγείας» και περνώντας από τα νοσοκομεία «Γ. Γεννηματάς» και «Σωτηρία» που βρίσκονται στην λεωφόρο Μεσογείων, προχώρησε στην Βασιλίσσης Σοφίας, περνώντας από τα Νοσοκομεία «Αλεξάνδρας» «Ιπποκράτειο», «Αρεταίειο», ΝΜΤΣ, «Αιγινίτειο», «Ευαγγελισμός». Η πορεία των εργαζομένων κατέληξε στην οδό Αριστοτέλους στο υπουργείο Υγείας. Την πορεία ξεκίνησαν δύο άλογα, μηχανές και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ θέλοντας οι εργαζόμενοι, με αυτό τον τρόπο θέλουν να αναδείξουν τα προβλήματα διακομιδής των ασθενών.

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΕΔΗΝ αμφισβητεί ότι θα γίνουν προσλήψεις στα νοσοκομεία με την πρώτη δόση από τις τηλεοπτικές άδειες, σημειώνοντας, μάλιστα, ότι «τα λεφτά των καναλιών πάνε στη μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού κατά πρόβλεψη των μνημονίων». Επίσης, τονίζει ότι το μόνιμο προσωπικό στα νοσοκομεία μειώθηκε συνολικά τα έτη των μνημονίων κατά 20.000, οι κενές οργανικές θέσεις ανέρχονται σε 40.000, ενώ η χρηματοδότηση είναι μειωμένη κατά 350 εκατ. ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Όπως προσθέτει, τα νοσοκομεία θα λάβουν 1,156 δισ. ευρώ και τα τα ληξιπρόθεσμα θα ξεπεράσουν το 1,5 δισ. ευρώ και κάνει λόγο «για διάλυση του ΕΣΥ».

Ακολουθεί και επόμενο στην Ν.Δ Ελλάδα

O πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο Αμαλιάδας Βασίλης Μιχαλόπουλος σε δηλώσεις του στην Πρωινή τόνισε πως μετά τη Θεσσαλονίκη, αυτό ήταν το δεύτερο καραβάνι Υγείας ενώ θα ακολουθήσει και το επόμενο στη νοτιοδυτική Ελλάδα. «Στόχος μας είναι η ανάδειξη των προβλημάτων του ΕΣΥ και των νοσοκομείων, με απώτερο σκοπό τη σωτηρία τους. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η Κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, αντί να σκύψουν και να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα έλλειψης προσωπικού και υποχρηματοδότησης, συνεχίζουν να διατηρούν μια ψεύτικη εικόνα. Το ένα ψέμα διαδέχεται το άλλο, από τις 4000 προσλήψεις του 2015, στις 2000 προσλήψεις του 2016. Τώρα ακούσαμε από τον υφυπουργό πως θα γίνουν 4000 προσλήψεις μέσα από τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας με κονδύλια από τις τηλεοπτικές άδειες. Ένα αυτογκόλ, ένα ακόμα ψέμα της Κυβέρνησης, όταν είναι γνωστό πως τα συγκεκριμένα κονδύλια έρχονται μόνο από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα χρήματα για τις άδειες θα πάμε για τις μαύρες τρύπες του προϋπολογισμού. Να σημειώσουμε πως τα τελευταία χρόνια υπάρχουν 20.000 κενές οργανικές θέσεις στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, ενώ συνολικά φτάνουν στις 40.000. Τα νοσοκομεία αιμορραγούν και δεν μπορούν να λειτουργήσουν. Χωρίς υλικά οι καρκινοπαθείς δεν έχουν εύκολη και άμεση πρόσβαση στη θεραπεία τους. Οι διαγνωστικές εξετάσεις γίνονται μετά από μήνες και σε πολλές περιπτώσεις ο ασθενής έχει αποβιώσει. Ας σκύψουν οι υπουργοί και οι διοικήσεις πάνω στα πραγματικά προβλήματα. Εμείς στην Αμαλιάδα, δώσαμε για άλλη μια φορά δυναμικό «παρών» και θα συνεχίσουμε έτσι και στο μέλλον. Προειδοποιούμε πως δεν θα αφήσουμε κανέναν μα κανέναν να αποξηλώσει και να υποβαθμίσει το νοσοκομείο μας, όχι γιατί το λέμε εμείς, αλλά επειδή στατιστικά και ποιοτικά το έχει πραγματική ανάγκη ο Ηλείος πολίτης» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μιχαλόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος