FOLLOW US: facebook twitter

Καθημερινός αγώνας προσφοράς από τους εθελοντές

Ημερομηνία: 03-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

mursini-ethelontes

Βελτιώνονται καθημερινά οι συνθήκες διαβίωσης στο LM φιλοξενίας προσφύγων στη Μυρσίνη

Με κάθε τρόπο και με πολύ δουλειά, εθελοντές από την Ηλεία, από την Ελλάδα γενικότερα αλλά και από άλλες 15 χώρες, μέσα στον Αύγουστο, άλλαξαν εντελώς την εικόνα στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στο LM της Μυρσίνης, με στόχο την καλύτερη διαβίωση των προσφύγων, την δημιουργική απασχόληση των παιδιών και φυσικά την εκπαίδευσή τους, καθώς πέρα από τα μαθήματα που γίνονται δημιουργήθηκε ακόμα και βιβλιοθήκη εφήβων. Παράλληλα πρωτοβουλίες που κάνουν τους ίδιους χαρούμενους, παίρνουν και οι πρόσφυγες, βελτιώνοντας καθημερινά τις συνθήκες στο χώρο που διαβιούν.

mursini-ethelontes2

Με μια δική τους ανάρτηση στο fb στην ανοιχτή ομάδα «κομβόι για τους πρόσφυγες», οι εθελοντές στο LM της Μυρσίνης γράφουν τα εξής:

«Μέσα στον Αύγουστο στο LM είχαμε πολλή βοήθεια! Άνθρωποι από περισσότερες από 15 χώρες, όλες τις ηλικίες, όλες τις ειδικότητες, άνθρωποι με τεράστια αποθέματα αγάπης δούλεψαν 12ωρα για να βελτιώσουν έστω και λίγο τη ζωή στο LM.

mursini-ethelontes3

Όλοι, μικροί και μεγάλοι, έχουν καθημερινές δραστηριότητες με μαθήματα αραβικών, αγγλικών, γερμανικών, γεωγραφίας και μαθηματικών, καθώς και προγράμματα αθλητικών και εργαστηρίων. Η συμμετοχή κάθε μέρα και μεγαλώνει και με τεράστια χαρά πλέον βλέπουμε τη θεαματική βελτίωση στην επικοινωνία!! Με πάρα πολύ ενθουσιασμό επίσης βλέπουμε ξανά δασκάλες από την κοινότητα να παίρνουν όλο και πιο ενεργό ρόλο στη διδασκαλία!

Η αποθήκη οργανώθηκε και ετοιμάστηκε για το χειμώνα, το Toy Storage μας πλέον εξυπηρετεί τις δράσεις και τα μαθήματα, η βιβλιοθήκη είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μέρη μας και οι έφηβοι πλέον την ανοίγουν δυο φορές την ημέρα, οι γυναίκες έχουν ένα χώρο αποκλειστικά για εκείνες, οι άντρες έχουν τον δικό τους χώρο τον οποίο έφτιαξαν μόνοι τους, η ομάδα επισκευών έχει πλέον το δικό της γραφείο και αποτελείται από εξαιρετικούς μάστορες από την κοινότητα στους οποίους παραδώσαμε με τεράστια χαρά τα εργαλεία μας! Το γραφείο των εθελοντών είναι σε πλήρη λειτουργία ως κέντρο πληροφόρησης για όλους: επεξεργάζεται τις ανάγκες για δωρεές, την επικοινωνία με τους δωρητές, οργάνωση των δράσεων και εθελοντών, απαντά στις ανάγκες των προσφύγων και κανονίζει τις απαραίτητες μετακινήσεις τους. Το LM καθαρίστηκε από σκουπίδια και μπάζα (10 φορτηγά και περιμένουμε ακόμα άλλα να απομακρυνθούν από το χώρο) και ελπίζουμε σύντομα να έχουμε και εξειδικευμένη βοήθεια για την σωστή αποψίλωση του χώρου.

mursini-vivlia

Με πολλή αγάπη και τεράστια προσπάθεια γίνεται η διαφορά. Έχουμε ακόμα δρόμο,το LM και οι κάτοικοι του χρειάζονται επειγόντως την υποστήριξη σε πολλά θέματα της πολιτείας και σε αυτό ελπίζουμε τώρα. Οι εθελοντές θα είναι πάντα εκεί να συμπληρώνουμε τα κενά και να βελτιώνουμε τις συνθήκες όπου μπορούμε. Ο ενθουσιασμός και η αγάπη έχει γυρίσει στις χώρες όλων αυτών που επισκέφτηκαν, αγάπησαν και άφησαν ένα μέρος του εαυτού τους σε τούτο τον τόπο με τον οποίο θα τους συνδέει πάντα κάτι μοναδικό. Θα είναι πάντα εδώ μαζί μας και όλοι μαζί μας ετοιμάζουν μια πολύ μεγάλη έκπληξη!!»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος