FOLLOW US: facebook twitter

«Χτενίζουν» τις γειτονιές της πόλης οι αστυνομικοί

Ημερομηνία: 26-09-2016 | Συντάκτης:

police-geitonies

 Καθημερινή παρουσία στις γειτονιές για την εγκληματικότητα – Στο στόχαστρο η δράση νεαρών ΡΟΜΑ

Σε γειτονιές και σημεία της πόλης που παρουσιάζουν συχνά εγκληματικότητα, περιπολούν οι δυνάμεις της Αστυνομίας καθημερινά. Σε πολλές περιπτώσεις οι συχνές καταγγελίες πολιτών έχουν πλέον παγιώσει τα σημεία ελέγχων που πράγματι έχει διαπιστωθεί πως υπάρχει πρόβλημα. Στις περισσότερες των περιπτώσεις οι καταγγελίες αφορούν στη δράστη των νεαρών κυρίως ΡΟΜΑ που αποτελούν σημαντικό πρόβλημα παρουσιάζοντας συχνή παραβατικότητα.

xalikiatika2

Πλατεία Μεταξά, φανάρια Φιλοθέης, σούπερ μάρκετ στην πόλη… Τα σημεία όπου καθημερινά οι αστυνομικές δυνάμεις και κυρίως οι άνδρες της ΔΙ.ΑΣ. περιπολούν ή κινούνται άμεσα όταν ζητηθεί για να αντιμετωπίσουν αυτή τη μορφή της μικροεγκληματικότητας που ξεκινά από την επαιτεία, ή την ενοχλητική συμπεριφορά, και φτάνει σε κλοπές με τη μέθοδο της απασχόλησης, διαρρήξεις αυτοκινήτων και πολλά άλλα. Ιδιαίτερα με τους νεαρούς ΡΟΜΑ πλέον οι κάτοικοι είναι υποψιασμένοι αφού συχνά, σχεδόν καθημερινά καλούν το «100» για να καταγγείλουν ύποπτες κινήσεις, γύρω από σπίτια ή αυτοκίνητα, κινήσεις μεγαλύτερων ΡΟΜΑ μέσα σε κοινόχρηστους χώρους πολυκατοικιών και διάφορα άλλα.

Στην πλατεία Μεταξά η παρουσία της Αστυνομίας δεν είναι απλώς καθημερινή, αλλά πολλές φορές μέσα στη μέρα γίνονται επεμβάσεις, είτε αυτοβούλως είτε μετά από καταγγελίες πολιτών. Καταγγελίες είτε που αφορούν αντικοινωνική συμπεριφορά, κλοπές, κ.α.

roma-fanaria

Τα φανάρια Φιλοθέης είναι το δεύτερο σημείο που η παρουσία της Αστυνομίας είναι καθημερινή. Τα παιδιά των φαναριών είτε καθαρίζοντας τζάμια, είτε επαιτώντας, είτε ανοίγοντας πόρτες από αυτοκίνητα και κλέβοντας ότι βρουν αποτελούν πληγή στην είσοδο της πόλης.

xalikiatika

Τέλος πολυμελής ομάδες ΡΟΜΑ μικρών και μεγάλων συνωστίζονται έξω από σούπερ μάρκετ με μεγάλη κίνηση και πάλι είτε για επαιτεία είτε για μικροκλοπές.

Όλα τα παραπάνω όμως αναλώνουν τις αστυνομικές δυνάμεις που θα πρέπει να ασχοληθούν και με άλλες περιπτώσεις και καθήκοντα. Κι όμως αποτελεί μια καθημερινότητα όχι μόνο τους τελευταίους μήνες, αλλά τα τελευταία χρόνια που διαρκώς διογκώνεται…

police-geitonies4


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος