FOLLOW US: facebook twitter

Καθαρίζει για το χειμώνα ο ΓΟΕΒ Αλφειού – Πηνειού

Ημερομηνία: 18-08-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

famelos-nikos_goeb

Προτεραιότητα το αποστραγγιστικό δίκτυο

Την ώρα που το αρδευτικό δίκτυο βρίσκεται στο μέγιστο της χρήσης του για την κάλυψη των αναγκών στις θερινές καλλιέργειες, ο ΓΟΕΒ Αλφειού – Πηνειού, «βλέπει» μπροστά τον επερχόμενο χειμώνα και την αναγκαιότητα καθαρισμού του αποστραγγιστικού δικτύου. Έτσι αυτή την περίοδο συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού σε τμήματα στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Πύργου. Σημεία όπως το Λαμπέρι, ο Άγιος Ιωάννης και το Τραγανό έχουν προτεραιότητα στον προγραμματισμό του οργανισμού, αυτή την περίοδο.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΓΟΕΒ Νίκος Φάμελος τόνισε πως «… στη συγκεκριμένη περιοχή συγκεντρώνεται μεγάλος όγκος υδάτων από τις ημιορεινές περιοχές και κρίναμε σκόπιμο να γίνουν καθαρισμοί. Αυτό που αντικρίσαμε ωστόσο, εντός του αποστραγγιστικού αύλακα ήταν μπάζα, λάστιχα και διάφορα άλλα υλικά καθώς κάποιοι είχαν επιλέξει με μετατρέψουν το αποστραγγιστικό σε χωματερή. Αυτό όμως θα σταματήσει και θα ξεκινήσουμε να επιβάλουμε ιδιαίτερα τσουχτερά πρόστιμα σε όσους μετατρέπουν τα αποστραγγιστικά κανάλια σε χωματερές. Μάλιστα στην επόμενη συνεδρίαση του ΓΟΕΒ θα οριστούν δύο εντεταλμένοι υπάλληλοι του Οργανισμού, οι οποίοι θα είναι υπεύθυνοι για τον έλεγχο και για την επιβολή προστίμων στους παραβάτες» σχολίασε ο Νίκος Φάμελος.

Ο πρόεδρος του ΓΟΕΒ ανέφερε ακόμα πως ο Οργανισμος σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας, καθάρισε τον αποστραγγιστικό αύλακα στο Ποτόκι του δήμου Πύργου για την αποφυγή προβλημάτων στην περιοχή. «Κάναμε ένα έργο συνολικού μήκους 1,5 χιλιομέτρου. Θα ήταν καλό να καθαριστεί ο συγκεκριμένος άυλακας στο σύνολό του, ώστε να μην πλημμυρίζουν οι καλλιέργειες, αλλά και να μην δημιουργούνται άλλα προβλήματα. Έχει προγραμματιστεί και αναμένεται να ξεκινήσει το μεγάλο έργο του καθαρισμού των αποστραγγιστικών αύλακων με κονδύλια από το Ταμείο Μολυβιάτη, ένα έργο που υλοποιούμε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας. Ο ΓΟΕΒ θα επιβλέπει τις εργασίες που θα γίνουν από τον ανάδοχο του έργου που έχει ήδη αναδειχτεί μετά τον διαγωνισμό της Περιφέρειας» τόνισε μεταξύ άλλων ο Νίκος Φάμελος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος