FOLLOW US: facebook twitter

Κήρυξη του Δήμου Πύργου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά ο δήμαρχος

Ημερομηνία: 09-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

liatsis-katastrofes

Επείγον αίτημα Λιατσή στον Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας

Επείγον αίτημα για την κήρυξη του Δήμου Πύργου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω πλημμυρικών φαινομένων απέστειλε χθες ο Δήμαρχος Πύργου στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα και τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γιώργο Γεωργιόπουλο. Στο αίτημα, που κοινοποιείται επίσης, στον Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Διονύση Παναγιωτόπουλο και το Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας Ιωάννη Καπάκη, γίνεται εκτενής αναφορά στα τεράστια προβλήματα και τις καταστροφές που προκλήθηκαν από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας στο αστικό και αγροτικό οδικό δίκτυο, σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις, στο δίκτυο άρδευσης και σε κατοικίες και επιχειρήσεις, στις Τοπικές Κοινότητες των Δημοτικών Ενοτήτων Πύργου, Ωλένης, Ιάρδανου & Βώλακος, και μέσα στην πόλη του Πύργου.

Αναλυτικότερα στο έγγραφο αίτημα του, ο κ. Λιατσής αναφέρει:

«Οι σφοδρές βροχοπτώσεις που ξεκίνησαν τις πρωινές ώρες της Τρίτης 6/9/2016 και συνεχίζονται διαρκώς και με την ίδια ένταση μέχρι και σήμερα Πέμπτη 8/9/2016, δημιούργησαν αιφνίδιες πλημμύρες με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα και καταστροφές στις υποδομές, στο σύνολο του αστικού και αγροτικού οδικού δικτύου, στο δίκτυο άρδευσης όπως επίσης και σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις όλων των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου μας ( Δ.Ε Πύργου, Δ.Ε Ιάρδανου, Δ.Ε. Βώλακος, Δ.Ε. Ωλένης).

Συγκεκριμένα:

  • Στην Δ.Ε Ιάρδανου υπερχείλισε ο Ποταμός Ιάρδανος στο ύψος της Τ.Κ. Πρασίνου με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν αγροί της περιοχής και να καταστραφούν καλλιέργειες και μέρος του αγροτικού οδικού δικτύου καθώς και κατοικίες και επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής. Στις υπόλοιπες Τ.Κ Βουνάργου, Τ.Κ. Αγίων Αποστόλων Τ.Κ. Φωναιτίκων, Τ.Κ Αλποχωρίου, Τ.Κ. Ξυλοκέρας, Τ.Κ. Βροχίτσας, Τ.Κ. Κορυφής, παρατηρήθηκαν ανάλογα φαινόμενα από την υπερχείλιση των παραποτάμιων χειμάρρων καθώς επίσης πτώσεις δένδρων και κατολισθήσεις.
  • Στην Δ.Ε Πύργου παρατηρήθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα σε κατοικίες και επιχειρήσεις καθώς και στο αστικό και αγροτικό δίκτυο εντός της Πόλεως του Πύργου. Συγκεκριμένα, στο αστικό δίκτυο και στην περιοχή «Λάπατο» έχουμε ρηγματώσεις στην οδοποιία οι οποίες σύμφωνα με τις αυτοψίες των μηχανικών του δήμου απαιτείται πλήρης αντικατάσταση του οδοστρώματος. Στις Τ.Κ. Αγίου Γεωργίου, Τ.Κ. Αγίου Ηλία, Τ.Κ. Αγίου Ιωάννου, Τ.Κ. Αμπελώνος, Τ.Κ. Βαρβάσαινας, Τ.Κ. Βυτινείκων, Τ.Κ. Γρανιτσείκων, Τ.Κ. Ελαιώνα, Τ.Κ. Κολυρίου, Τ.Κ. Κορακοχωρίου, Τ.Κ. Λαστείκων, Τ.Κ. Λεβεντοχωρίου, Τ.Κ. Μυρτιάς, Τ.Κ Παλαιοβαρβάσαινας, Τ.Κ. Σαλμώνης Τ.Κ. Σκαφιδιάς, Τ.Κ. Σκουροχωρίου, έγιναν καταστροφές σε αγρούς, σε καλλιέργειες , στο αγροτικό οδικό δίκτυο καθώς και σε κατοικίες και επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής. Ειδικότερα στην Τ.Κ. Κατακόλου από Ανεμοστρόβιλο που εκδηλώθηκε την Τετάρτη 7/9/2016 προκλήθηκαν δυνατοί άνεμοι, θαλάσσια κύματα, κατολισθήσεις, διάβρωση εδαφών με αποτέλεσμα εκτεταμένες ζημιές στο οδικό δίκτυο σε κατοικίες και επιχειρήσεις.
  • Στην Δ.Ε. Βώλακα ( Τ.Κ. Επιταλίου Τ.Κ. Αλφειούσας, Τ.Κ Ανεμοχωρίου και Τ.Κ Αγριδίου) παρατηρήθηκαν κατολισθητικά φαινόμενα και ζημιές στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις καθώς και μεγάλες καταστροφές στο αγροτικό οδικό δίκτυο καθώς και σε κατοικίες και επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής.
  • Στην Δ.Ε Ωλένης σε όλες τις Τ.Κ (Κλεινδιά-Πεύκη –Αγ. Άννα- Καρυά- Γούμερο-Μουζάκι- Κουτσοχέρα– Χειμαδιό- Καράτουλα- Μαγούλα- Λατζόι- Αρβανίτη- Σόπι-Χαριά – Ωλένης και Λανθίου) προκλήθηκαν μεγάλες καταστροφές σε υποδομές (οδικό δίκτυο), σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις καθώς και σε κατοικίες και επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής. Για τους παραπάνω σοβαρούς λόγους ζητάμε να κηρυχθεί ο Δήμος Πύργου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω πλημμυρικών φαινομένων».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος