FOLLOW US: facebook twitter

Κάθε λιμάνι και καημός…

Ημερομηνία: 28-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Παραπειστικός ολίγον ο σημερινός τίτλος κλεμμένος από το παλιό λαϊκό άσμα. Παραπειστικός γιατί το καλοκαίρι είναι εδώ, οι τουρίστες άρχισαν να’ ρχονται και μάλιστα πάμε λέει για νέο ρεκόρ επισκέψεων. Μακάρι, γιατί μας παράσφιξαν τα λουριά οι εταίροι, μη πάρουμε καμιά ανάσα. Ήδη κατέπλευσαν τα πρώτα κρουαζιερόπλοια του καλοκαιριού, αυτά τα πλοία- κωμοπόλεις του βγείτε- δείτε- φωτογραφίστε- ψωνίστε σουβενίρ- μπείτε και σαλπάρουμε…

Κι αν όλες αυτές οι προστακτικές μας αφήνουν λίγο- πολύ αδιάφορους- κακώς πολύ κακώς- εκείνο το «ψωνίστε σουβενίρ» είναι που μας πονάει.

Τα παλιότερα χρόνια αυτό ήταν προνόμιο αποκλειστικό της αγοράς της Ολυμπίας. Δικαιωματικά θα μου πείτε, αφού εκεί είναι η Ιστορία και τα απομεινάρια της, αυτός ο «τουριστικός προορισμός» έφθαναν και οι τουρίστες οδικώς «ξέκλεβαν» και τα ξενοδοχεία καμία διανυκτέρευση.

Με τα χρόνια άλλαξαν οι συνθήκες, άλλαξαν και τα δεδομένα. Το λιμάνι μεγάλωσε, οι τουρίστες πια μας έρχονται ακτοπλοϊκώς, το Κατάκολο διεκδίκησε και πήρε το μερίδιο του από την πίτα. Υπάρχουν βέβαια κι’ αυτοί που υποστηρίζουν ότι κι αυτό το «μερίδιο» στις ίδιες τσέπες καταλήγει αφού οι, χρόνια στο κουρμπέτι Ολύμπιοι πήραν έγκαιρα τα μηνύματα των καιρών και «μετανάστευσαν» στο επίνειο. Αυτό όμως είναι μια άλλη ιστορία. Αυτό που τάραξε τα ήρεμα νερά ήταν που «κατσικώθηκε» του δημάρχου Πύργου να διεκδικήσει κι αυτός μερίδιο για τη πόλη.

Τι του ήρθε κι αυτού του χριστιανού. Ένας θεός ξέρει τι περνάει από το μυαλό του. Μάλλον φαντάζεται τζίρους δυσθεώρητους και σου λέει να πάρει κάτι και η χειμαζόμενη αγορά του Πύργου.Εδώ που τα λέμε κάθε καλός οικογενειάρχης έτσι θα σκεφτόταν. Άλλο αν οι επαγγελματίες στο επίνειο και την Ολυμπία υποστηρίζουν «τι είναι ο κάβουρας τι είναι το ζουμί του»…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος